A 2. héten történt

2020. január 13. 10:17

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenkettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tízen sérültek meg.

Összehordott szemét gyulladt meg néhány négyzetméteren Sopronban a Táncsics utcában egy sportpálya közelében lévő használaton kívüli épületben hétfőn délben. A város hivatásos tűzoltói gyorsan megfékezték a lángokat. 

Összeütközött két személyautó a 82-es főúton Győrújbarát térségében kedden este. A baleset következtében az egyik autó az árokba csapódott. Az esethez a győri hivatásos és a győrújbaráti önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket,valamint a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben ketten megsérültek, őket kórházba szállította a mentőszolgálat. 

Szerdán délben tűz keletkezett egy családiház pincéjében Dunaszigeten a Sérfenyősziget utcában. A mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat. A kazán mellett lévő tűzifa és ott tárolt tárgyak égtek néhány négyzetméteren, és károsodott a vegyes tüzelésű kazán puffertartályának szigetelése is. Mivel a kazán üzemképtelenné vált, az ingatlan lakója rokonokhoz költözött. A tűzeset során nem sérült meg senki. 

Kimászott egy kistestű kutya Győrben, egy harmadik emeleti lakás tetőablakán csütörtök délelőtt. Az állatot az ott lakók nem tudták behúzni a tetőről. A győri hivatásos tűzoltók kötél biztosítás mellett az ablakon kimászva megfogták a kutyát és visszaadták a gazdájának. 

Árokba hajtott és felborult egy személyautó Écs és Pannonhalma között péntek kora hajnalban. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autó utasát a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. 

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személyautó a 84-es főút 111-es kilométerénél, Nagycenk térségében. A helyi önkéntes tűzoltók a soproni hivatásos egység kiérkezése előtt áramtalanították a járművet és egy embert kiemeltek a gépkocsiból. A balesetben négyen megsérültek, őket kórházba szállította a mentőszolgálat. 

Megcsúszott az úton és az oldalára borult egy személyautó a 84-es főúton, Nagycenk és Pereszteg között. Műszaki mentés céljából a soproni hivatásos, valamint a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltókat riasztották a baleset helyszínére. A tűzoltók kivontatták az árokból a kocsit. Személyi sérülés nem történt.