Gyakorlat Cséren

A Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség augusztus 28-án végrehajtotta Csér település köteles polgári védelmi szervezetének gyakorlatát.

A gyakorlat témája a települést fenyegető veszélyek, ezen belül a belterületi vízelvezető rendszerek karbantartása volt.

A feltételezés szerint az elhúzódó csapadékos időjárás miatt a település árkai megteltek, az egyik úttest alatti átereszen nem tudott a víz átfolyni így az visszaduzzasztotta az elfolyó csapadékvizet. A víz veszélyeztette a közúti közlekedést, valamint a közeli lakóházakat.

A polgármester elrendelte a települési köteles polgári védelmi szervezet alkalmazását. A berendeltek számára a polgármesteri hivatalnál ismertették a feltételezett helyzetet, majd ezután a helyszínen sor került az említett vízelvezető árok, áteresz tényleges kitisztítására, amiben önkéntesek is segítettek.

A polgári védelmi gyakorlaton résztvevők ismeretei növelik a település lakóinak biztonságát, a védekezés hatékonyságát, a polgármesternek iránymutatást ad a jövőbeni feladatokra.

 

Fotók: Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség