Tűzmegelőzés - tűzoltási bemutatóval

2021. december 03. 09:22

A lakástüzek megelőzését szolgáló látványos tűzoltási bemutatóval készül a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győrben a Dunakapu téren.

A  lakástűz szimulációs bemutatót  2021. december 9-én 17.00 órakor Győrben a Dunakapu tér észak-keleti sarkán, a Móricz Zsigmond felső rakpart folytatásában található területen tervezzük.

A rendezvény célja, az adventi időszakhoz, illetve a fűtési szezonhoz kapcsolódóan az állampolgárok figyelmének felhívása a potenciális veszélyekre, kockázatokra, a követendő magatartási eljárásokra.

A bemutató során egy lakásként berendezett konténerben a dohányzóasztalon meggyújtott gyertya tüzet okoz. A tűz továbbterjed az ott található textíliákon, berendezési tárgyakon, így láthatóvá válik, hogy a kezdeti kis tűz milyen gyorsan kiterjedt tűzzé fejlődik. A teljes lángba borulást követően a győri hivatásos tűzoltók eloltják a tüzet. 

A bemutató előtt és ideje alatt a tűzmegelőzési bizottság sátránál az érdeklődők tűzmegelőzési tudásukat felmérő teszteket tölthetnek ki, a helyesen válaszolók között a bemutató végén füstérzékelőket sorsolnak ki a kollégák. 

Fotó: Szőke Péter BM OKF