A 30. héten történt

2021. augusztus 02. 11:07

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten 113 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegy ember sérült meg.

Hétfőn főképp lehasadt faágak eltávolításához riasztották Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit. Reggel Veszprémvarsány és Bakonyszentkirály között, a 82-es főúton hasadt le egy faág, amit a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai távolítottak el. Kora délután Győrben, a Tákó utcában egy parkoló autóra és az útra hasadt faág eltávolításához a győri hivatásos tűzoltók beavatkozására volt szükség. Este Lébény és Tárnokréti között dőlt az útra egy fa, ott a forgalmi akadályt a lébényi hivatásos tűzoltók szüntették meg.  Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

Egy utánfutón lévő mobil kompresszor kapott lángra kedd délután Vámosszabadin, a Levendula utcában. A helyszínen lévők kézi tűzoltó készülékekkel és kerti slaggal kezdték meg a tűz oltását, majd a helyszínre érkező győri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a felforrósodott berendezést.

Szén-monoxid-érzékelő jelzett szerda délután Győrben, az Ipar utca egyik lakásának fürdőszobájában, ahol egy gázüzemű vízmelegítő működött. A tűzoltók, majd a gázszolgáltató mérései is igazolták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban, ezért a szolgáltató lezárta a készüléket és előírta annak felülvizsgálatát. A jól működő szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően nem sérült meg senki.

Frontálisan ütközött két személyautó Bakonypéterden, a 82-es főúton péntek délután.  A műszaki mentés során a járműveket a pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították. 

Kiégett egy személyautó az M85-ös autóút 12-es kilométerszelvényénél, Kóny térségében, a Csorna felé vezető oldal leállósávjában szombat délután. A csornai hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet, ami pár négyzetméteren a száraz fűre is átterjedt. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták. 

Belső szalagkorlátnak ütközött egy személyautót tréleren vontató kisbusz vasárnap délben az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 129-es kilométerszelvénynél, Ikrény térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a szalagkorlátról a kisbuszt daru segítségével emelték le. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom a leállósávban haladt.