Játékosan tanulnak a rendvédelemről

2021. július 29. 10:48

Idén huszonötödik alkalommal rendezték meg a polgári védelmi, rendvédelmi szaktábort a győrújbaráti gyermektáborban.

A július utolsó hetében zajló rendezvényen idén több mint ötven általános iskolás tanuló vesz részt, akik a hét során játékos keretek között ismerkedhetnek meg többek között a tűzoltók, a rendőrök és a katonák feladataival. 

A medencével rendelkező, hatalmas zöld területen, változatos programokkal készült idén is a tábor szakmai vezetője, Csepi László tűzoltó ezredes, polgári védelmi felügyelő, akinek munkáját több közösségi szolgálatát ott töltő középiskolás is segíti a programok lebonyolításában, a kisebbek felügyeletében.

A hivatásosok bemutatkozása mellett a tábor napjait színesíti állatkerti simogató, lovasbemutató, karate-bemutató, különböző kézműves foglalkozások, de a különböző ügyességi és sportversenyek, a ping-pong és csocsó-asztalok és a medence is azt szolgálja, hogy egy percig se unatkozzanak a gyerekek. A győri hivatásos és a győrújbaráti önkéntes tűzoltók segítségével a gyerekek kipróbálhatták a tálcatűz oltást, megismerték a porraloltó használatát is, de nem marad el a homokzsák töltés és a gátépítés gyakorlása sem.

A tábor résztvevői idén is tartalmas egy hetet töltenek Győrújbaráton, ahol a szórakozás, pihenés mellett, könnyedén tehetnek szert hasznos ismeretekre a különböző bemutatók, szakmai vetélkedők által.