Ifjúsági nyári tábor a NARO Campingben

2021. június 23. 13:44

Újra gyerekzsivaj tölti meg a balatonföldvári NARO Campinget. Idén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében június 20-a és július 31-e között lesz a nyári katasztrófavédelmi ifjúsági tábor a Balatonon. A katasztrófavédelem munkatársai számára komoly segítséget jelent mindez, hiszen amíg ők dolgoznak, gyermeküket is biztonságban tudhatják.

A táborban hat héten keresztül, heti váltásokban összesen több mint kettőszáz hét és tizennégy év közti gyermek tud kikapcsolódni. Közöttük vannak már rutinos, visszatérő lakók, és természetesen jönnek új kalandorok is, akikre a sátortáborozással együtt járó tábortüzes, éneklős programokon túl tréfás nyomozások, kirándulások, helytörténeti és kulturális érdekességek, hajókázás, sportolás, csapatzászló készítés és természetesen – ha az időjárás engedi – sok-sok strandolás vár. A gyerekek biztonságos kikapcsolódásáról a táborvezető és felügyelő tanárok mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói gondoskodnak, jóllétüket pedig a Jogar Hotel vendégkényeztető konyhája garantálja napi ötször. A táborban külön figyelmet fordítanak az ételallergiával rendelkező gyermekek megfelelő étkezésére.

A gyerekek játékos keretek között tanulni is fognak. A füstsátor, a tálcatűz-oltás, a tűzoltóautó megmászása és felszereléseinek megismerése, sőt a gépjárműfecskendő és a légzőkészülék kipróbálása megismerteti a gyerekekkel a szüleik mindennapjait jelentő tűzoltói munkát és a tűzoltás eszközeit, berendezéseit. Emellett elsajátíthatják az otthoni tűzmegelőzés legfontosabb szabályait, és a nyár veszélyeire is felkészülnek. A szervezők különös figyelmet fordítanak a táborozók egészségére, a rendszeres fertőtlenítések megszervezésére, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által javasolt járványügyi szabályok betartására. 

Végül lesz facsemete ültetés is. A gyerekek kedves emléket hagynak maguk után azzal, hogy csoportonként egy-egy gyümölcsfát ültetnek el a camping területén. Eddig tíz fácska őrzi a táborban eltöltött idő emlékeit.