A 18. héten történt

2021. május 10. 09:19

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során kilencen sérültek meg.

Árokba hajtott egy személyautó a 81-es főút Pér és Töltéstava közötti szakaszán hétfőn este. A jármű a tetejére borult. Egy ember utazott benne, ő ki tudott szállni. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, akik rögzítették, majd áramtalanították az autót. A gépkocsi vezetőjét kórházba szállította a mentőszolgálat. 

Tűz keletkezett egy családi házban Győrben kedden délelőtt a Szövetkezet utcában. A város hivatásos tűzoltói két embert kihoztak a házból és egy vízsugárral eloltották a lángokat. A mentők a ház két lakóját kórházba szállították.  

Egy megrongálódott gázvezetékből szivárgott a gáz Győrben, a Juharfa úton kedden délután. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik száz méter sugarú körben biztonsági zónát jelöltek ki. Két üzemet és egy irodaépületet ideiglenesen elhagytak az ott dolgozók, amíg a gázszolgáltató szakemberei kiszakaszolták az érintett vezetéket. 

Berendezési tárgyak égtek egy lakóház tizenkét négyzetméteres szobájában Téten, a Dr. Kapuy Miksa utcában szerdán este. A győri hivatásos, valamint a győrszemerei és a téti önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók megkezdték a tűz oltását, a munkálatokat végül a tűzoltók fejezték be. Személyi sérülés nem történt az eset során, a ház lakója rokonokhoz költözött. 

Csütörtökön délelőtt még az előző napi viharos időjárás miatt lehasadt faágak miatt riasztották a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat. A Régi Vámház téren egy iskolaudvaron veszélyeztették a magasból lógó lehasadt nyárfa ágai a diákokat, a Barátság utcában pedig a gyalogosforgalmat és az ott parkoló autót veszélyeztette több lehasadt faág. A tűzoltók mindkét helyszínen eltávolították a veszélyt jelentő ágakat.  

Összeütközött két személyautó az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Lébény térségében, a 142-es kilométerszelvénynél vasárnap délelőtt. A baleset következtében az egyik gépkocsi az árokba borult. A helyszínre a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben öten sérültek meg.