A 2. héten történt

2021. január 18. 09:48

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg, négy ember pedig életét vesztette.

Árokba borult egy személygépkocsi Halászi külterületén, a Darnózseli felé vezető úton hétfőn délben. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos és a halászi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a kerekeire állították és áramtalanították a járművet. Az autó sofőrje nem sérült meg a balesetben. 

Átszakította egy híd szalagkorlátját és fennakadt rajta egy személyautó a Kapuvárhoz tartozó Miklósmajor közelében kedden este. A járműben két ember utazott, ők ki tudtak szállni. A kapuvári hivatásos tűzoltók biztosították a baleset helyszínét és áramtalanították a járművet. A balesetben nem sérült meg senki. 

Két személyautó karambolozott Mosonmagyaróváron, a Terv utca és a Szekeres Richárd utca sarkán szerda délelőtt A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. Három embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat. 

Kerítésbe szorult őzbakot mentettek szerda este Győrben a Szivárvány utcában a város hivatásos tűzoltói. Kézi erővel szabadították ki a vadat szorult helyzetéből, nem esett baja, elszaladt. 

Frontálisan ütközött egy autószállító tréler egy személyautóval Győr térségében, a 813-as úton, az M1-es autópálya csomópontjának közelében csütörtökön kora délután. Az ütközés következtében az autó kigyulladt. A tüzet a kiérkező a győri hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották. Az autóban utazó négy ember életét vesztette. 

Összehordott tűzifa és egy szemeteskuka gyulladt meg vasárnap kora délután Győrújbaráton, a Zrínyi utcában. A tűz az ott lévő melléképület tetőszerkezetének néhány négyzetméterére is átterjedt. A helyi önkéntes és a győri hivatásos tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat.