Fejlődnek az önkéntes tűzoltó egyesületek

2021. január 13. 15:36

A BM Országos Katasztrófavédelmi főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázatain megyénk önkéntes tűzoltó egyesületei rendszeresen és sikerrel vesznek részt, ezért fejlődésük felgyorsult.

Az önkéntesek a központi támogatás mellett a megyei igazgatóság és az önkormányzat rendszeres támogatására is számíthatnak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Sallai Péter tűzoltó dandártábornok ma a Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére adott át egy használt, de jó állapotban lévő csónakot. A koroncói önkéntesek működési területén hét különböző nagyságú tó, valamint a Rába és a Marcal folyó található, így a vízi eszköz a jövőben jó szolgálatot tehet gyakorlatok, illetve egy esetleges vízi baleset során.

Megyénkben már hét önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület működik, tavaly összesen háromszáz esetben vonultak különböző tűz-és káresetekhez, segítve a hivatásos tűzoltók munkáját. 

Idén a Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület készül arra, hogy önállóan beavatkozóvá válhasson, ehhez tagjainak még teljesíteniük kell a minősítő vizsgát. A jövőben a csónak is hozzájárul a területen élők biztonságához.