Az 1. héten történt

2021. január 11. 09:52

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hárman sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Összeütközött három gépkocsi Győrben, az 1-es főút és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében hétfő reggel. Az ütközés erejétől az egyik autó az oldalára borult. A járművekben csak a vezetők utaztak, akik a győri hivatásos tűzoltók kiérkezéséig ki tudtak szállni. A tűzoltók áramtalanították az egyik autót, a forgalom irányításában vettek részt, majd a rendőrségi helyszínelés után visszaállították kerekeire a felborult járművet. Két embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat. 

Kedden este Győrben a Bisinger sétány egyik lakásában szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő. A lakók elhagyták az épületet, nem panaszkodtak rosszullétre. A város hivatásos tűzoltói, majd a gázszolgáltató is méréseket végzett a lakásban, ahol kis mértékben kimutatható volt a mérgező gáz. A gázszolgáltató leplombálta az átfolyós vízmelegítőt és előírta annak felülvizsgálatát. Az érzékelőnek köszönhetően nem történt sérülés. 

Szerdán reggel egy Sopronból Budapestre tartó vonat elgázolt egy embert a pinnyei vasútállomáson. A balesethez a soproni hivatásos, valamint a hegykői és a nagylózsi önkéntes tűzoltók vonultak, akik biztosították a helyszínt, majd a vonat utasainak segítettek a pótló buszra átszállni. Az elgázolt ember életét vesztette, a vonaton utazók nem sérültek meg. A helyszínelés idejét szünetelt a vasútforgalom az érintett szakaszon. 

Két személyautó karambolozott csütörtökön délután a 81-es főút 77-es kilométerénél, az M1-es autópálya felhajtója közelében, Töltéstava térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt kórházba szállította a mentőszolgálat. 

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi péntek reggel a Halászi és Arak közötti úton. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózseli önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A kocsi sofőrje nem sérült meg a balesetben. 

Meggyulladt a korom egy családi ház kéményében vasárnap este Mosonmagyaróváron, a Várallyai György utcában. A tűzoltók a vegyes tüzelésű kazán kéményéből a pincében és a padláson található tisztítónyíláson keresztül eltávolították az izzó kormot, és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy felülvizsgálatig ne használja a kazánt és a kéményt.