A 43. héten történt

2020. október 26. 09:30

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten kisebb tűz-és káresetek voltak, összesen harminckilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során ketten sérültek meg.

Utoléréses balesetet szenvedett két kamion október 19-én hétfő délután az M1-es autópálya 156-os kilométerszelvényében a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik felitatták az útra került olajat. A balesetben nem sérült meg senki. 

Fa tüzelő gyulladt meg Győrben, kedden délben a Nád utcában, egy melléképület egyik helyiségében. A város hivatásos tűzoltói gyorsan megfékezték a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki. 

Lesodródott az úttestről és az út menti árokban az oldalára dőlve állt meg egy személyautó kedd délután a 8309-es számú úton Győr-Ménfőcsanak és Tényő között. A balesetet szenvedett jármű műszaki mentéséhez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították, majd később kerekeire állították a kocsit. 

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó az 1401. számú úton szerdán este Halászi és Darnózseli között. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit, valamint a helyszín megvilágításában és a forgalom irányításában vettek részt. A mentők a sofőrt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. 

Összeütközött két kamion az 1-es főút 170-es kilométerénél, Levél térségében csütörtökön reggel. A balesethez a mosonmagyaróvári és győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az egyik járművet, valamint a helyszínelés után kivontatták a kamiont az árokból. A baleset során nem sérült meg senki. 

Tűz keletkezett egy családi ház egyik szobájában Bősárkányban, a Gábor Áron utcában csütörtökön reggel. Az épület egy folyosóval ellátott ikerház, amelynek jobb oldali ingatlanrészében keletkezett a tűz. A csornai és a lébényi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az egységek az épületből kihoztak egy gázpalackot is, amelyet nem ért hőhatás. Az ikerház másik fele lakható maradt, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Összeütközött két személyautó szombat kora délután Győrben a Gerence út és a Lajta út kereszteződésében. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. 

Kisebb tűz keletkezett Győrben az Ifjúság körút egyik első emeleti lakásában vasárnap kora délután. A konnektor és a tapéta mellett az ott lévő kanapé hátsó része is károsodott. A tulajdonos eloltotta a tüzet, a város hivatásos tűzoltói pedig átszellőztették az ingatlant.