A 37. héten történt

2020. szeptember 14. 09:09

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során ketten sérültek meg.

A csornai hivatásos tűzoltókat hétfőn délelőtt az Árpád utcába, az általános iskola udvarára riasztották, ahol ágak hasadtak le egy magas fáról, veszélyeztetve az ott tanulókat. A tűzoltók a lelógó ágakat levágták, ezzel megszüntették a veszélyt. 

Kedden délután felborult egy személyautó utánfutója a 81-es főúton Győr térségében. Az utánfutón gázolajat szállítottak, aminek egy része az útra borult. A balesethez a győri hivatásos tűzoltók vonultak, akik felitatták az útra kifolyt üzemanyagot. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszon egy sávon, váltakozó irányban haladt a forgalom. 

Egy felrobbant családi házhoz riasztották szerda délután a tűzoltókat Gönyűre a Rákóczi utcába.  A győri és komáromi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat átvizsgálta a romokat, valamint elszorította a szivárgó gázcsövet. A törmelék alól egy embert kimentettek, a sérültet kórházba szállította a mentőszolgálat. A romok átvizsgálása mellett a szomszédos épületet is átvizsgálták, valamint statikust kértek a helyszínre, aki megállapította, hogy az a ház is lakhatatlanná vált. A tűzoltók az életveszélyessé vált tető és falrészeket lebontották.  

Csütörtökön reggel két személyautó karambolozott Dunaszegen, a Liget utca és az Országút utca kereszteződésében. A balesethez a győri hivatásos és az ásványrárói önkéntes tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével egy embert kiszabadítottak az egyik autóból, áramtalanították a járműveket és felitatták az útról a kifolyt üzemanyagot. A sérültet kórházba szállította a mentőszolgálat. 

Összeütközött két személyautó pénteken délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 117-es kilométernél, Győr térségében. A balesethez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Személyi sérülés nem történt az eset során.  

Háztartási hulladék és hűtőgépek égtek körülbelül harminc négyzetméteren egy udvarban Ivánban, a Kápolna utcában vasárnap délután. A helyi önkéntes tűzoltók a kapuvári hivatásos és a répcelaki önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a lángokat.