Százötven tűzoltó futott a Generali Night Run eseményen

2020. augusztus 03. 09:52

Több mint négyezerötszázan teljesítették az éjszakai fővárosban a hetedik alkalommal szervezett, szombat éjszakai futást.

A mezőnyhöz százötven tűzoltó is csatlakozott, akik futással tisztelegtek a másfél évszázados Magyar Tűzoltóság előtt augusztus elsején. A Generali Night Run Budapest eseményre az ország számos laktanyájából érkeztek tűzoltók, hogy közösen teljesítsék a kilenc kilométeres távot a kivilágított, éjszakai fővárosban. A résztvevők közül harmincöten – férfiak és nők, hivatásos tűzoltók, a HUNOR mentőszervezet tagjai, vagyis a katasztrófavédelem futás iránt elkötelezett tagjai – vállalták a nehezített kihívást, ők a mintegy tíz kilogrammos bevetési védőfelszerelésben teljesítették a kihívást. 

A mezőny a Várkert Bazár elől startolt éjszaka háromnegyed tízkor, a futókat a Lánchíd budai oldalánál a tűzoltózenekar buzdította, a Dunán pedig a Szent Flórián tűzoltóhajó kísérte a bolyt. Az útvonal érintette az alagutat és a Budai Várnegyedet, az esemény zárása pedig a Várkert Bazárban volt. Az eseményhez kapcsolódott egy karitatív akció is, ugyanis a futók a teljesítményükkel támogatták a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeit. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Varga Tibor győri és Kiss Tamás Dávid mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók képviselték az ünnepélyes, éjszakai sporteseményen.

Fotó: RSOE / Schober Andor