A 21. héten történt

2020. május 25. 09:43

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során heten sérültek meg.

Hétfőn éjszaka a győri hivatásos tűzoltókat szelektív hulladékgyűjtők tüzéhez riasztották több helyszínre. Valamivel éjfél után Győrben a Malomliget és az Álmos utca sarkán égett egy szelektív kuka, a tűz a mellette lévő fára és a kerítésre is átterjedt. A tűz eloltása után a tűzoltókat a Verseny utcába riasztották, ahol több helyszínen is égtek a szelektív kukák. A Verseny utcában, valamint a Hermann Ottó utca és a Verseny utca kereszteződésében is megfékezték a lángokat. Végül a Szigethy Attila utcában szintén több lángoló szelektív hulladékgyűjtőhöz riasztották a tűzoltókat, akik néhány perc alatt eloltották a lángokat. A tűzesetek során nem sérült meg senki.  

Növényi hulladékot égettek kedden délután Győrújbaráton a Fő utca mögötti területen, de a tűz tovább terjedt egy erdősáv felé, ahol meggyulladt az aljnövényzet mintegy 150-200 négyzetméteren. A tűzhöz a győri hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik megfékezték a lángokat.  

Fának hajtott, majd árokba csapódott és a tetejére borult egy személyautó szerdán délben Rábacsécsény közelében az Enese felé vezető, 8417-es számú úton. A járműben egy ember utazott, őt még azelőtt kiemelték, hogy a csornai hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységek rögzítették és áramtalanították a gépkocsit, majd a helyszínelés után visszaállították kerekeire. A mentők az autó vezetőjét kórházba szállították. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a beavatkozás idejére.  

Egy út melletti fának csapódott csütörtökön reggel egy személygépkocsi a 86-os főúton, Jánossomorja közelében. A sofőr a járműbe szorult. A helyszínre a csornai és lébényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a sérültet feszítővágóval szabadították ki és átadták a mentőknek, valamint áramtalanították a gépkocsit. A sofőrt kórházba szállította a mentőszolgálat. 

Mintegy száz négyzetméteren gyulladt meg az aljnövényzet pénteken délután Győrben a Hédervári úton a Holt-Duna árterében. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül megfékezték a lángokat. 

Lángra kapott a hulladék a szeméttelepen Jánossomorja külterületén, a 86-os főút mellett vasárnap délután. Az esethez a mosonmagyaróvári, a lébényi és a csornai hivatásos, valamint a jánossomorjai és a bősárkányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzoltók munkáját erőgép is segítette.