A 14. héten történt

2020. április 06. 09:46

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenkét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan megsérültek.

Papírhulladék és rongyok égtek mintegy húsz négyzetméteren hétfőn este egy egykori üzem területén álló, elhagyatott téglaépületben Mosonmagyaróváron a Gulyás Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották a lángokat. 

Fának hajtott egy személyautó kedd délután Egyházasfalu és Újkér között. A baleset következtében a fa kitört és az autóval együtt akadályozta a forgalmat. A soproni hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelést követően áramtalanították a járművet. A balesetben nem sérült meg senki. 

Árokba hajtott és tetejére borult egy személyautó szerda délután a 81-es főút 76-os kilométerszelvényénél, Töltéstava térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, illetve a rendőrség helyszínre érkezéséig irányították a forgalmat, ami váltakozva haladhatott az érintett útszakaszon. A baleset során személyi sérülés nem történt. 

Összeütközött két személygépkocsi a 82-es főúton Lázi térségében csütörtökön este. A baleset következtében az egyik gépkocsi az árokba csapódott. Az esethez a pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Az autókban öten utaztak, mindenki megsérült, a sérülteket kórházba szállította a mentőszolgálat. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. 

Pénteken kora délután Rábaszentmihály és Tét közé egy égő körbálához riasztották a téti, önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltókat. A tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Vasárnap Győr-Moson-Sopron megyében több helyen is szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Délben Beleden a Rákóczi utca közelében a vasúti töltés oldalán égett a száraz fű több helyen is, több száz négyzetméteren. A tüzet kapuvári és répcelaki hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók oltották el. Egyházasfalun a Fő utca mögötti területen kapott lángra a száraz fű és avar. A tüzet a soproni hivatásos, a csepregi önkormányzati és a helyi önkéntesek tűzoltók oltották el. Délután Vámosszabadin a Rét utcában lángolt egy kétszáz négyzetméteres füves terület egy udvaron. A tüzet a tulajdonos próbálta megfékezni, közben égési sérüléseket szenvedett, így a mentők kórházba szállították. A lángokat a győri hivatásos tűzoltók fékezték meg. Később Ásványráró külterületén az árvízvédelmi töltés mentén gyulladt meg a száraz fű és bokros terület, mintegy kétszáz négyzetméteren. A tüzet a helyi, önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók oltották el. Az esti órákban Bágyogszovát külterületére riasztották a csornai és lébényi hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltókat. A több ezer négyzetméteren égő aljnövényzet tüzét több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a hivatásos és önkéntes tűzoltók.