A 3. héten történt

2020. január 20. 09:50

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvennégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenhárman sérültek meg.

Összeütközött egy teherautó és egy személygépkocsi hétfő délelőtt a 84-es főút Sopron és Kópháza közötti szakaszán. A balesethez Sopronból riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a személyautót. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt kórházba szállította a mentőszolgálat.  

Kedden este összeütközött Abdán a Bécsi utcában két személygépkocsi. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt kórházba szállította a mentőszolgálat.  

Győrben a Szigethy Attila úton szerda hajnalban kigyulladt egy papírt tartalmazó szelektív hulladékgyűjtő konténer. A város hivatásos tűzoltói gyorsan megfékezték a lángokat. 

Szerda délután árokba borult egy kamion az M1-es autópálya határ felé vezető oldalán a 106-os kilométerszelvénynél Bőny térségében, az M19-es felhajtójánál. A jármű a tetejére borult, egy embert a műszaki mentést végző győri hivatásos tűzoltók szabadítottak ki a vezetőfülkéből, valamint áramtalanították a gépkocsit és megszüntették az üzemanyagfolyást. A helyszínelés után két daru segítségével kiemelték a 24 tonnás szerelvényt az árokból. A kamion sofőrje megsérült a balesetben, őt kórházba szállította a mentőszolgálat. 

Valamivel később egy kilométer távolságra az előbbi balesettől egy kamion ütközött össze egy kisteherautóval az M1-es autópályán, Nagyszentjános térségében a határ felé vezető oldalon. Az esethez a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két feszítővágó berendezés segítségével emelték ki a beszorult sofőrt a kisteherautóból. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a beavatkozás idejére. A sérültet kórházba szállította a mentőszolgálat. 

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személyautó Győrben, a Királyszék úton csütörtökön délelőtt. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik az autóba szorult sofőrt kiemelték a kocsiból és átadták a mentőszolgálatnak. 

Karambolozott két személygépkocsi a 81-es főúton, Győr határában, a Banai út közelében vasárnap délután. A balesetnél a város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben hárman könnyebben megsérültek, őket kórházba szállította a mentőszolgálat. Az érintett útszakaszt lezárták a műszaki mentés idejére.