Legyünk körültekintőek a karácsonyfák, karácsonyi dekorációk közelében!

2020. január 06. 13:41

Tegnap délután érkezett bejelentés a Győr-Moson-Sopron megyei műveletirányítási központba egy reggeli tűzesetről. Vasárnap reggel 09:00 óra körül Ásványrárón a Hédervári út egyik családi házában az étkező asztalon lévő adventi koszorú gyulladt meg. A tűz kárt okozott az asztalban, illetve egy székben. A tüzet a tulajdonos vízzel eloltotta. Személyi sérülés nem történt.

Többen vízkereszt napján már leszedik a karácsonyfát, de sok helyen kicsit meghosszabbítják az ünnepi hangulatot, így még feldíszítve áll a fenyő  lakásukban, amelynek ágai egyre inkább kiszáradnak. Felhívjuk a figyelmet, hogy a még januárban is otthonukat díszítő adventi koszorú, valamint karácsonyfa rendkívül gyúlékony, így potenciális tűzveszélyforrást jelent. Mindig tartsák szem előtt, hogy a gyertya, a karácsonyfán lévő csillagszóró, a nem biztonságos égősor a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat! Lehetőleg az ünnepek elteltével, a kiszáradt fán már ne gyújtsák meg a maradék csillagszórókat, vagy gyertyát, mert az pillanatok alatt lángra lobbanthatja a fát! 

A karácsonyfa közelében mindig legyen olyan eszköz, felszerelés, amellyel az esetlegesen keletkező tűz, annak kezdeti szakaszában biztonsággal eloltható.

Ha bármilyen okból gyertyát gyújtunk otthonunkban, ha elhagyjuk a helyiséget, mindig fújjuk el a gyertyákat!