Hírek


Szirénapróba lesz Agyagosszergényen
2018. január 16. 12:45

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság értesíti a lakosságot, hogy 2018. január 18-án 09.00 órakor Agyagosszergényen tart szirénapróbát.

Ne égessünk szemetet a kazánban!
2018. január 16. 11:18

A tűzre dobott háztartási hulladékok nagymértékben szennyezik környezetünket és károsítják egészségünket, emellett könnyen életveszélyes állapotokat idézhetnek elő otthonunkban. Környezetünk védelme, egészségünk megóvása és a biztonságos fűtés érdekében fontos, hogy csak a tüzelőberendezésünkhöz használható tüzelőanyagokkal fűtsünk, a kémények ellenőrzését és tisztítását pedig szakemberrel végeztessük el.

Szirénapróba lesz Acsalagon
2018. január 15. 12:39

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság értesíti a lakosságot, hogy 2018. január 16-án 09.00 órakor Acsalagon tart szirénapróbát.

A 2. hét eseményei
2018. január 15. 10:41

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenketten sérültek meg.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek két embert kórházba
2018. január 15. 09:22

Vasárnap este a győri hivatásos tűzoltókat Koroncóra a Győri utca egyik családi házába riasztották, mert rosszul érezte magát az ott lakó két ember és szén-monoxid-mérgezésre gyanakodtak.

A szén-monoxid-mérgezés megelőzhető!
2018. január 12. 11:29

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nagy figyelmet fordít a megelőző munkára. Így minden lehetőséget megragadunk,hogy a lakosságot tájékoztassuk, hogy legyenek biztonságban, akár a tüzek, akár a szén-monoxid-mérgezés megelőzéséről van szó. Legutóbb a helyi – Győr+ - televízión keresztül adtunk átfogó tájékoztatást, mire figyeljenek, hogy a szén-monoxid, - amely rendkívül veszélyes gáz - ne kerüljön lakásukba.

Gyakorlat a tömeges bejelentések kezelésére
2018. január 10. 13:39

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság január 10-én gyakorlatot tartott a megyei műveletirányítók és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok ügyeletesei részére.

December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő
2018. január 10. 08:57

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz. Természetesen a szervezet ezt a feladatát elvégezte, még az év vége előtt elküldte azt az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.