Hírek


Iskolás csoportok pályaorientációs napja a soproni tűzoltóságon
2019. november 14. 07:53

November 13-án délelőtt a Soproni Lackner Kristóf Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola alsós diákjai öt csoportban pályaorientációs nap keretén belül a soproni tűzoltó laktanyában tettek látogatást.

Országos ügyeleti szakmai verseny kezdődött Balatonföldváron
2019. november 13. 13:45

A tűzoltói beavatkozások ügyeleti irányítói, vagyis a döntéstámogató és információs rendszerek operatív kezelői mérik össze tudásukat november 13-14-én a Balaton parti városban. A második országos ügyeleti szakmai versenynek, ahol tizenkilenc megye és a főváros műveletirányítói vesznek részt, ismét Somogy megye ad otthont.

Közös gyakorlat a repülőtéren - Leszállás közben megsérült, majd kigyulladt egy repülőgép
2019. november 12. 14:37

A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat november 12-én a reptéri tűzoltókkal, a rendőrséggel és a mentőszolgálattal együttműködve kényszerhelyzeti gyakorlaton vettek részt a péri repülőtéren.

Aktualitásokról az önkénteseknek
2019. november 12. 08:12

Az önkormányzati, a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységével kapcsolatos szabályzókról, aktuális és soron következő feladatokról zajlik felkészítés november 11-12-én a különböző tűzoltóságok vezetői és képviselői számára. Hétfőn az önkéntes egyesületek képviselői kaptak tájékoztatást a napelemek jelenlétében történő, illetve a gázüzemű járművekkel kapcsolatos beavatkozásokról.

Szirénapróba lesz Sopronban
2019. november 12. 08:00

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság értesíti a lakosságot, hogy 2019. november 13-án 09.00 órakor Sopronban tart szirénapróbát.

Ismét helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő
2019. november 11. 10:17

Vasárnap délután Győrben a Kálvária utcában egy harmadik emeleti lakásban megszólalt a szén-monoxid-érzékelő. A lakók szellőztettek és elhagyták a lakást, majd értesítették a győri hivatásos tűzoltókat.

A 45. héten történt
2019. november 11. 10:01

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során húszan sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Gyakorlat Mihályiban
2019. november 08. 12:56

November 8.-án pénteken a Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzített kötelmeinek eleget téve a Győr Moson Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, valamint a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a településen.