Hírek


Vezetői értekezletek
2019. július 22. 12:09

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság július 22-én igazgatósági, kirendeltség-vezetői és tűzoltó-parancsnoki értekezletet tartott az igazgatóság tanácstermében. Az értekezleten részt vettek a megyei katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetői, a tűzoltó-parancsnokok és az igazgatóság vezetői állománya.

A 29. héten történt
2019. július 22. 09:02

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során négy ember sérült meg.

Ma nyitja meg kapuit a polgári védelmi tábor Barátin
2019. július 22. 08:12

Már több mint húsz éves múltra tekint vissza a polgári védelmi, rendvédelmi szaktábor megrendezése a győrújbaráti gyermektáborban.

Aratás idején is figyeljünk a tűzesetek megelőzésére!
2019. július 18. 14:03

A nyár a mezőgazdaságban az aratás időszaka. A tarlókon, lábon álló gabonában, vagy épp szalmabálák közelében keletkező tüzek ilyenkor több munkát adnak a tűzoltóknak.

Nyugállományba vonuló munkatárs köszöntése
2019. július 17. 09:41

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetői és személyi állománya 2019. július 16-án, utolsó munkanapján köszöntötték Kovács Gyulát, aki a több mint tizennyolc éves alkalmazása során informatikai területen látott el különböző beosztásokat az igazgatóságon.

Új vízszállítóval gyarapodott az igazgatóság járműparkja
2019. július 16. 13:16

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon az újonnan kiképzett tűzoltók június 12-ei kibocsátó ünnepségén hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállító és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor jármű is rendszerbe állt.

Nyolc újonnan kiképzett tűzoltó kezdte meg szolgálatát megyénkben
2019. július 16. 11:37

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon hetvenkilenc, frissen végzett tűzoltó esküdött föl a hivatására július 12-én. Közülük nyolcan a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában teljesítenek szolgálatot.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 15. 14:02

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.