Közlemények


Legyünk biztonságban a fűtési szezonban is!
2018. november 13.

Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőkészüléket nem rendeltetésszerűen használjuk, ha szabálytalan a kivitelezés, vagy ha elmulasztjuk a műszaki felülvizsgálatot vagy ellenőrzést. Emellett a tüzelőanyagok tárolására is megfelelő figyelmet kell fordítani.

Részletek

Fókuszban a társasházak tűzvédelme
2018. november 02.

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

Részletek

Előzzük meg a tűzeseteket, sérüléseket Mindenszentek idején is!
2018. október 29.

November első napjaiban évente átlagosan húsz-harminc olyan esethez riasztják a tűzoltókat országszerte, ahol kegyeleti mécses, vagy koszorú okoz tüzet. A kegyeleti gyertyák és mécsesek a temetőkben és otthon is potenciális veszélyforrást jelentenek. Az esetek többségében csak kisebb károk keletkeznek, de minden évben előfordul, hogy egy kegyeleti gyertya komoly lakástüzet vagy sérülést okoz.

Részletek

Előzzük meg a lakástüzeket!
2018. október 11.

Tegnap megyénkben két olyan helyre is riasztották a tűzoltókat, ahol a tűzhelyen felejtett étel miatt keletkezett nagy füst, és ez okozott riadalmat.

Részletek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Következő