Hírek


Gyakorlat Mihályiban
2019. november 08. 12:56
November 8.-án pénteken a Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzített kötelmeinek eleget téve a Győr Moson Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, valamint a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a településen.

A polgármester a káresemény kezelésére a faluházban irányító törzset alakított, riasztotta a köteles polgári védelmi szervezetet, amely értesítette a lakosságot. A törzs tartotta a kapcsolatot a beavatkozó szervekkel és ügyeleteikkel, továbbá gyűjtötte a szükséges információkat.

A gyakorlat feltételezése szerint két ember karbantartási munkálatokat végzett a Linde Zrt. Gázfogadó állomásán, ahol a tartály csapbekötésének egy pontján anyagfáradás miatt, nagy nyomású szén-dioxid került a szabadba. A törzs tájékoztatta a szomszédos Kisfalud település polgármesterét, a települések lakosságát a bekövetkezett eseményről, a várható feladatokról, és előkészítette a lakossági befogadó helyet a az általános iskola tornatermében.

A feltételezett káreseményt a kapuvári és csornai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi mobil labor segítségével felszámolták, így a veszélyeztetés megszűnt. A gyakorlatot a helyszínen a megyei polgári védelmi főfelügyelő is figyelemmel kísérte, majd értékelte.

 


 

Kapcsolódó képek:

Gyakorlat Mihályiban Gyakorlat Mihályiban Gyakorlat Mihályiban
>>> További képek a galériában <<<