Hírek


Idén is folytatódik a pedagógusképzés
2019. november 06. 14:57
2016 őszén került sor - országosan először - a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a katasztrófavédelmi ismeretekről szóló elméleti és gyakorlati pedagógusképzésre.

Az új képzési forma - amely a lakosságfelkészítés szerves része - sikeresnek bizonyult, hiszen az elmúlt években Győr mellett Kapuváron és Sopronban is bekapcsolódtak a pedagógusok a katasztrófavédelmi képzésbe. Ma egy újabb tanfolyam kezdődik, melyet az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Központjával megkötött szerződés alapján folytat igazgatóságunk, és a képzésen résztvevők a hasznos információk mellett 20 kreditponttal is gazdagodnak.

A felkészítés első napját Sári Ákos tűzoltó alezredes, igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki elmondta, hogy már negyedik alkalommal köszönti a pedagógusokat igazgatóságunkon és fontosnak tartja a tanárok katasztrófavédelmi ismereteinek bővítését. a pedagógusok közvetítése által hasznos és fontos információk jutnak el a legfogékonyabb csoporthoz a gyerekekhez. A szülők után a pedagógusok, akik korán kapcsolatba kerülnek a fiatal korosztállyal és hosszú ideig érvényesül nevelési-oktatási szándékuk, így az ő közvetítésük által fontos és használható információk jutnak el a legfogékonyabb csoporthoz a gyerekekhez. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Központjának képviseletében a képzésért felelős munkatárs, Imre Mária is köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a képzés célját, programját, metódusát, valamint az ezzel kapcsolatos adminisztrációs feladatokat is megosztotta a pedagógusokkal.

A ma kezdődő felkészítés alkalmával tizenhat tanító és tanár nyerhetett betekintést a katasztrófavédelem rendszerébe, a veszélyhelyzetben követendő magatartás szabályaiba, annak érdekében, hogy egy esetleges veszélyhelyzetben megfelelően reagáljanak. A résztvevők számára Beke Zoltán tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő, és Csepi László tűzoltó ezredes, polgári védelmi felügyelő a katasztrófavédelem rendszeréről, a polgári védelemről, a lakosságfelkészítésről - ezen belül is főképp az ifjúság felkészítéséről - tartanak előadást, hangsúlyozva a pedagógusok kiemelkedően fontos feladatait. Holnap a képzés a tűzoltás témakörében folytatódik, ahol a tűzoltási alapismeretek, a kiürítési szabályok, a végrehajtandó feladatok mellett a tűzoltókészülékek használatát is kipróbálhatják a pedagógusok. A tanfolyam végén elsősegélynyújtási gyakorlati és elméleti órákat kapnak, hiszen ezek az információk is nagyon hasznosak, sőt életmentőek is lehetnek majd mindennapjaik során.

A pedagógusok a tantárgyi tananyagban foglaltak mellett, az élet minden területére igyekeznek felkészíteni a gyerekeket és felelősséggel is tartoznak a felügyeletük alá tartozó fiatalokért az iskolapadban töltött idő alatt. E feladatuk minél hatékonyabb teljesítése érdekében került sor a mostani képzésre is.
 

Kapcsolódó képek:

Idén is folytatódik a pedagógusképzés Idén is folytatódik a pedagógusképzés Idén is folytatódik a pedagógusképzés
>>> További képek a galériában <<<