Hírek


A 40. héten történt
2019. október 07. 09:54
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten százkettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenketten sérültek meg, négy ember pedig életét vesztette.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül nyolcvan négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete hétfő este Pázmándfaluban, a Hegy úton. A tűz következtében az épület teteje beszakadt. Az esethez a győri és a pannonhalmi hivatásos, valamint a téti és pannonhalmi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral oltották el a lángokat. Mivel az ingatlan lakhatatlanná vált, a házban élők rokonokhoz költöztek. A tűz során nem sérült meg senki.

Szil és Sopronnémeti között meggyulladt a kukorica tarló, mintegy háromszáz négyzetméteren kedden délután. A lángok a lábon álló kukoricába is belekaptak egy kis területen. A tüzet a csornai hivatásos, valamint a szili önkéntes tűzoltók fékezték meg. A föld tulajdonosa körbetárcsázta a leégett területet.

A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat szerdán a városban három helyre is a szél miatt kidőlt fához, illetve veszélyesen lehasadt faágakhoz riasztották. Délelőtt egy temető kerítésére dőlt gesztenyefát, délután pedig két iskolában a diákokat veszélyeztető félig lehasadt, magasból lógó faágakat távolítottak el a tűzoltók.

Tűz volt egy kétszintes csarnoképület második emeletén csütörtökön délután Győrzámolyon, a Központi majorban. A lángok átterjedtek a tetőszerkezetre. A tűzesethez a győri, a lébényi és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók vonultak, az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek három vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Szalagkorlátnak ütközött és átszakította azt egy személygépkocsi az M85-ös autóút 7. kilométerszelvényében, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a rábapatonai csomópontnál szombaton kora délután. A balesethez a győri hivatásos és börcsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit. A baleset három sérültjét kórházba szállította a mentőszolgálat.

Fának csapódott egy személyautó a Máriakálnok és Mosonmagyaróvár közötti úton szombaton délután. Két ember a járműbe szorult, őket feszítővágó segítségével emelték ki a műszaki mentést végző mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították is a gépkocsit. Két ember életét vesztette a balesetben, két embert súlyos sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat. A műszaki mentés és helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Súlyos baleset történt vasárnap délután az 1-es főút Győr és Gönyű közötti szakaszán, amelynek két személygépkocsi és egy motoros volt részese. A balesethez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és biztosították a helyszínt. A motoros életét vesztette a balesetben, egy embert könnyű sérüléssel kórházba szállított a mentőszolgálat. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

 

 

 


 

Kapcsolódó képek:

A 40. héten történt A 40. héten történt A 40. héten történt