Hírek


Eisenstadtban gyakorlatoztak a soproni tűzoltók
2019. október 04. 12:50
A soproni tűzoltók októberben három alkalommal is Eisenstadtban tartottak gyakorlatot a Brandház elnevezésű kiképző bázison.

A nap során a beavatkozói állomány a zárt, füsttel teli térben történő beavatkozást gyakorolta, hiszen az épület alkalmas különböző beltéri tüzek - konyhatűz, hálószobatűz, garázstűz, üzlettűz - szimulálására, valamint a teljes lángba borulás is megtapasztalható. A gyakorlaton részt vevő tűzoltóknak a trénerek által beállított életmentési és tűzoltási szituációkat kellett megoldaniuk.

A gyakorlat hozadéka a fiatal állomány részére a füstben való mozgás és a hőterhelés biztonságos körülmények közötti megtapasztalása, valamint a légzőkészülék és a védőfelszerelések megfelelő alkalmazásának gyakorlása. A Brandházban elsajátított ismereteket, megszerzett tapasztalatokat a résztvevők alkalmazni tudják egy esetlegesen kialakuló tűzeset során.


 


 

Kapcsolódó képek:

Eisenstadtban gyakorlatoztak a soproni tűzoltók Eisenstadtban gyakorlatoztak a soproni tűzoltók Eisenstadtban gyakorlatoztak a soproni tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<