Hírek


Soproni tűzoltók mentési gyakorlata a Lővérekben
2019. szeptember 06. 10:11
Szeptember 5-én a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mélyből és magasból mentési gyakorlatot tartott Sopronban a Lővérekben a beavatkozói állomány részére.

A feltételezés szerint a helyszínen egy turista a szakadékba zuhant és megsérült. A tűzoltóknak a sérült mentését kellett megoldani különböző megoldásokkal.

A gyakorlaton résztvevő állomány a rendelkezésre álló felszerelésekkel gyakorolta a mentendő személy hordágyhoz való rögzítését és felhúzását életmentő kötelek segítségével. A védőfelszerelések megfelelő alkalmazását, a biztosítási lehetőségeket többféleképpen kipróbálták a résztvevők. A szakszerű mentési technikát és a sérült személy felhúzásának legmegfelelőbb módját a gyakorlat során mindenki elsajátította, emellett az önmentést is gyakorolták.

Sopron város környezetében több olyan turisták által látogatott helyszín is található, melyeknél előfordulhat a feltételezés szerinti baleset. Ezeken a helyszíneken fontos a tűzoltók számára a mentési technikák, a kötéltechnikai feladatok rendszeres gyakorlása.


 

Kapcsolódó képek:

Soproni tűzoltók mentési gyakorlata a Lővérekben Soproni tűzoltók mentési gyakorlata a Lővérekben Soproni tűzoltók mentési gyakorlata a Lővérekben
>>> További képek a galériában <<<