Hírek


Zarándoklat Horvátzsidányban
2019. július 08. 10:59
Idén is képviseltette magát a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a „Tűzoltó, hagyományőrző, rendvédelmi és fegyveres szervek” zarándoklatán Horvátzsidányban.

A horvátzsidányi Római Katolikus Egyházközség által szervezett zarándoklat a község határában lévő Peruska Mária Kápolna és Emlékhelyen július 07-én 10 órakor szentmisével kezdődött.

A zarándoklaton részt vett rendvédelmi- és fegyveres szervek, illetve civil szervezetek képviselői magyar, német és horvát nyelven elhangzó szentmisével, majd a védőszentek emlékparkban felállított szobrainak megkoszorúzásával tisztelegtek védőszentjeik előtt.

A magyar, horvát, német és székely himnusz hangjaival záruló szentmisét az ebéd elfogyasztása mellett a szervezetek megjelent képviselői közötti kötetlen, baráti beszélgetés követte. A zarándoklat évről évre kiváló lehetőség arra, hogy szentmise keretében fohászkodjunk szervezetünkért, családunk boldogulásáért és tovább erősítsük a jelenlévő szervezetek közötti összefogást, az összetartozás érzését.