Hírek


A 27. héten történt
2019. július 08. 09:43
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten nyolcvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során huszonkét ember megsérült, egy pedig életét vesztette.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Töltéstaván a Petőfi utcában kedd délelőtt. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban egy felnőtt és két gyerek utazott, könnyű sérüléseikkel a mentőszolgálat mindhármukat kórházba szállította.

Szerda délután a győri Reptéri úton mintegy harminc köbméter hulladék kapott lángra egy nyitott tárolóban. A tüzet a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt habosított vízsugárral oltották el. A tűz oltását rakodógépekkel segítették a helyszínen.

Két nyaraló gyulladt ki szerda este Győrben, a Gyűrű utcában. Egy több mint hatvan négyzetméteres faház és egy mintegy tizenhat négyzetméteres téglaház égett teljes terjedelmében. A tűz egy szomszédos telken álló tárolóba is belekapott. A benntartózkodók időben elhagyták az ingatlanokat, így személyi sérülés nem történt. Az épületeken felcsapó lángokat a győri, a pannonhalmi és a csornai hivatásos tűzoltók, valamint a győrújbaráti, győrszemerei és koroncói önkéntes tűzoltó egyesület tagjai oltották el öt vízsugárral a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Három személygépkocsi ütközött csütörtök reggel Győrben, a Bajcsy-Zsilinszky út és Jókai utca kereszteződésénél. A baleset következtében az egyik autó felborult. A győri hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak. A balesetben ketten megsérültek, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Mintegy ezer négyzetméternyi területen égett a renden lévő szalma, tarló Mosonszentmiklós és Öttevény között az M1 autópálya közelében csütörtök délután. A helyszínen három nagyméretű kockabála is füstölt, izzott. A győri, mosonmagyaróvári és csornai tűzoltók három vízsugárral oltották el az erdősávot is veszélyeztető tüzet.

Fának csapódott egy személyautó vasárnap reggel Győrújfalun, a Mártírok utcában. Az autóban öten utaztak. A baleset következtében négy ember a jármű roncsai közé szorult, őket a győri hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki az autóból. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A balesetben egy ember elhunyt, négyen súlyos sérüléseket szenvedtek.

Ráfutásos baleset történt a 85-ös főút Vitnyéd és Kapuvár közötti szakaszán, Kapuvár közelében vasárnap délben. A balesetben öt gépjármű volt érintett, melyek közül hármat áramtalanítottak a kapuvári hivatásos tűzoltók. Az eset során hat ember könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

 


 

Kapcsolódó képek:

A 27. héten történt A 27. héten történt A 27. héten történt
>>> További képek a galériában <<<