Hírek


A 19. héten történt
2019. május 13. 09:17
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű autószerelő műhely hétfőn délután a soproni Terv utcában. A tűzhöz a soproni és a kapuvári hivatásos tűzoltókat riasztották,  akik közös erővel, több oldalról támadva, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több habosított vízsugárral oltották el a lángokat.  Az eset során senki nem sérült meg.

Összeütközött két teherautó hétfő délután a 82-es főúton, Veszprémvarsány közelében. Az egyik jármű az ütközés következtében kigyulladt. A balesethez a pannonhalmai hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókat riasztották, az egységek három vízsugárral oltották el a lángokat és a baleset helyszínét biztosították. Az eset során nem sérült meg senki. A főút érintett szakaszán teljes szélességében lezárták a helyszínelés és műszaki mentés idejére.

Fának csapódott egy gépkocsi Fertődön kedden este a Mentes Mihály utcában. A becsapódás erejétől a fa törzse veszélyesen károsodott. A kapuvári hivatásos tűzoltók mellett a petőházi és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltókat is riasztották. Az egységek motoros láncfűrésszel távolították el a veszélyt jelentő fát. Az autó mindkét utasa megsérült a balesetben, őket kórházba szállította a mentőszolgálat.

Árokba hajtott egy kamion Mosonmagyaróváron, a Kossuth Lajos utcában szerda délelőtt. A balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt a műszaki mentés idején. A balesetben nem sérült meg senki.

Árokba hajtott egy trélert húzó személyautó az M1-es autópályán, a 135-ös kilométerszelvényben, Börcs közelében a Budapest fele vezető oldalon csütörtökön délután. A tréleren lévő jármű a tetejére borult. A balesethez a győri hivatásos és a börcsi önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek a tréleren vontatott gépkocsit áramtalanították. A balesetben nem sérült meg senki.

Pénteken reggel kigyulladt egy kamion fülkéje a 82-es főút 54-es kilométerénél, Ravazd térségében. A tűzesethez a pannonhalmi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a munkálatok idejére.

Szombaton éjszaka Hidegségen a Fertő utcában kigyulladt egy családi ház nádfedésű tetőszerkezete. A tűzhöz a soproni és kapuvári hivatásos, valamint a nagycenki és hegykői önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával több vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.


 

Kapcsolódó képek:

A 19. héten történt A 19. héten történt A 19. héten történt