Hírek


Ismét elsők lettek a Kovács Margit ÁMK tanulói
2019. május 10. 09:20
Május 9-én az ausztriai Lackenbach településen rendezték meg a Burgenland Tartományi Diákolimpia elődöntőjét.

Az elődöntőn a Burgenland Tartományi Polgári Védelmi Szövetség meghívására már sokadszorra a győri Kovács Margit ÁMK negyedik osztályos tanulócsoportja képviselte megyénket, akik évről-évre sikeresen szerepelnek.

A tegnapi versenyen tizennégy csapat versengett, és a külföldi csapatok közül a győri diákok elsők lettek, így idén is továbbjutottak a Safety Tour Tartományi Diákolimpia döntőjébe, amit majd május 27-én rendeznek Oberpullendorfban.

A jó hangulatú, játékos versenyen a szél és az eső sem rontotta el a gyerekek jó kedvét, a huszonnégy győri diák elméleti feladatok után, veszélyes-anyag ismeretből, majd puttonyfecskendővel való célbalövésből is bizonyította ügyességét, tudását. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében kísérőként Csepi László tűzoltó ezredes, a győri katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője is a gyerekekkel tartott, aki évek óta sikeresen készíti fel a diákokat.
 

Kapcsolódó képek:

Ismét elsők lettek a Kovács Margit ÁMK tanulói Ismét elsők lettek a Kovács Margit ÁMK tanulói Ismét elsők lettek a Kovács Margit ÁMK tanulói