Hírek


Vizsgával zárult a negyven órás alaptanfolyam
2019. április 15. 13:06
Április 13-án vizsgáztak az önkéntes tűzoltó egyesületek és a létesítményi tűzoltóságok tagjai a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

A vizsgát megelőzően a résztvevők öt szombati napon 40 órában részesültek elméleti és gyakorlati képzésben. A tanfolyamra Nagycenkről, Sopronhorpácsról, Fertőrákosról, Harkáról, Peresztegről önkéntes tűzoltók és a GYSEV létesítményi tűzoltóságától létesítményi tűzoltók is jelentkeztek. A tanulás során az egyesületek tagjai megismerték a tűzoltó szakfelszereléseket, a tűzoltásra vonatkozó jogszabályokat, a tűzoltás rendszerét és az alkalmazott tűzoltás taktika módszertanát, valamint a beavatkozáshoz szükséges tűzoltó sugár-, gépjárműfecskendő táplálás szereléseket is elsajátították.

A szombati vizsgabizottság elnöke Galumba Lajos tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő volt. A tanfolyam végeztével tizenheten sikeresen vizsgáztak, mind elméletben, mind a gyakorlatok során megfeleltek az előírt követelményeknek. A levizsgázott önkéntes és létesítményi tűzoltók az alaptanfolyami végzettséggel mostantól, szervezett kereteken belül erősítik megyénk tűzvédelmét, részt vehetnek a tűzoltási és műszaki mentési tevékenységben.


 

Kapcsolódó képek:

Vizsgával zárult a negyven órás alaptanfolyam Vizsgával zárult a negyven órás alaptanfolyam Vizsgával zárult a negyven órás alaptanfolyam
>>> További képek a galériában <<<