Hírek


Szakmák Éjszakáján a tűzoltók
2019. április 15. 10:28
Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye várta az érdeklődőket több mint 4400 programmal a Szakmák Éjszakáján pénteken.

A győri műszaki szakképzési centrum a pályaorientációs napot Győrben a Dunakapu téren rendezte meg. A délután két órakor kezdődő rendezvényen sok más szakma képviselői mellett a győri hivatásos tűzoltók is bemutatkoztak. A tűzoltók védőruháját, védőfelszereléseit nemcsak megnézni, de felpróbálni is lehetett, emellett egy gépjárműfecskendőt is megnézhettek a fiatalok. Az érdeklődők tájékoztatást kaptak a tűzoltói munkáról, valamint hasznos tanácsokat a tüzek és a szén-monoxid mérgezések megelőzésének lehetőségeiről.

A Dunakapu téri programok a szakmák népszerűsítésén túl sok olyan ismeretet is adtak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, amelyek hozzájárulhatnak a nekik leginkább tetsző és megfelelő szakma kiválasztásához.

Mosonmagyaróváron és Csornán a hivatásos tűzoltók az ottani Hunyadi János Középiskolába kaptak meghívást a Szakmák Éjszakájára, hogy mutassák be hivatásukat a diákoknak. 

A csornai középiskolában hagyományosan megtartott rendezvényen minden évben részt vesznek a rendvédelmi szervek képviselői is. Az idei évben a csornai őrs hivatásos tűzoltói tartottak nagy sikerű bemutatót a diákoknak és az érdeklődőknek. A tanintézményben rendvédelmi képzés keretében a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség kollégái is óraadó tanárként fejlesztik a diákok tudását, így ismerősként vettek részt a rendezvényen. A bemutató érdekessége volt, hogy az iskola egykori „öreg” diákja, Móritz Sándor tűzoltó törzsőrmester, ma már, mint hivatásos tűzoltó ismertette meg fiatal diáktársait a tűzoltók felszereléseivel, és mindennapi életével. Előadását nagy érdeklődéssel hallgatták a fiatalok.

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Szakmák Éjszakáján a tűzoltók Szakmák Éjszakáján a tűzoltók Szakmák Éjszakáján a tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<