Hírek


Több mint száz tűzoltó futott és síelt Kékestetőn
2019. február 12. 11:33
Már évek óta hagyomány, hogy télen Kékestetőn mérik össze tudásukat a tűzoltók síelésben és terepfutásban. Így történt ez idén február 7-én is: az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyönyörű, verőfényes időben tartotta meg a 2019. évi Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyt.

Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn az egész napos versenyre az ország minden tájáról érkeztek tűzoltók. Sokan családtagjaikkal együtt jöttek. A rendezvény fő célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között, mégis kötetlenül adhassanak számot sítudásukról és terepfutó képességükről. A résztvevők szabad síeléssel indíthatták a napot, délelőtt tíz órakor pedig már rajthoz is állhattak a futók: egy rövid technikai értekezlet után először hét női versenyző, majd huszonegy férfi terepfutó vágott neki a kékestetői futókörnek, nem könnyű pályán. A vállalkozó szellemű hölgyek a gyönyörű természeti környezetben háromezer métert futottak, a férfiak pedig egy hatezer méteres távot teljesítettek, több mint háromszáz méter szintkülönbséggel. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban vezetett keresztül.

A tűzoltók sí- és snowboardversenye délután fél kettőkor kezdődött. A verseny egy négyszáz méteres pályán, műlesiklás stílusban zajlott, a dobogóra pedig a legjobb időt teljesítő versenyzők állhattak fel.

Megyénkből öten indultak a versenyen, a legtöbben a terepfutást választották, így a legjobb eredmények is ebben a versenyszámban születtek. Varga Tibor pannonhalmi tűzoltó kollégánk korosztályában épp hogy lemaradt a dobogóról, hiszen negyedikként futott be, Siska Odett, aki a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség katasztrófavédelmi megbízottja, pedig másodikként ért a célba. A többiek, - Dankó Balázs, Gaál László és Koblencz Márton – a középmezőnyben végeztek.


A dobogós helyen végzők ünnepélyes keretek között vehették át a megérdemelt érmeket, okleveleket és ajándékutalványokat Tanka László tűzoltó ezredestől, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület alelnökétől és Czinege Lászlóné tűzoltó ezredestől, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesétől.


 


 

Kapcsolódó képek:

Több mint száz tűzoltó futott és síelt Kékestetőn Több mint száz tűzoltó futott és síelt Kékestetőn Több mint száz tűzoltó futott és síelt Kékestetőn