Hírek


A 6. héten történt
2019. február 11. 10:30
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan megsérültek, két ember pedig életét vesztette.

Összeütközött két személyautó a 81-es főúton Győr és Töltéstava között, az M1-es autópálya közelében hétfőn délelőtt. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A járművekben egy-egy ember utazott, őket a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

Kedden délután kigyulladt egy fa szerkezetű hétvégi ház Pázmándfalun. A győri és pannonhalmi hivatásos, valamint a pannonhalmi önkéntes tűzoltók több vízsugárral, közösen fékezték meg a lángokat.  A tűzeset során nem sérült meg senki.

Összeütközött két személyautó a 82-es főúton, Nyúl térségében szerda délután A baleset következtében az egyik autóba egy ember beszorult, akit a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók szabadítottak ki és adtak át a mentőknek. A balesetben mindkét sofőr megsérült, őket kórházba szállította a mentőszolgálat.  A műszaki mentés és helyszínelés idejére  az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Kéményben lerakódott korom izzott csütörtök délután egy máriakálnoki családi háznál. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók a tisztítónyíláson keresztül eltávolították a kéményből az izzó kormot. Az épületben tűz nem keletkezett, az eset során személyi sérülés nem történt.

Pénteken este a pannonhalmi hivatásos és önkéntes tűzoltókat is Ravazdra riasztották, ahol egy családi ház kéményében izzott a korom. A tűzoltók a kazánt kitárazták, majd a kémény tisztítónyílásán keresztül az izzó kormot eltávolították. A tulajdonos figyelmét felhívták, hogy a füstelvezetőt ne használja a kéményseprő felülvizsgálatáig. A lakók más módon is tudnak fűteni, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 110-es kilométerszelvénynél, Győr közelében vasárnap kora reggel. A balesetben két ember életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült. A műszaki mentést végző győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Kigyulladt egy gépkocsi az M1-es autópálya 115-ös kilométerszelvényénél, Töltéstava térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.


 


 

Kapcsolódó képek:

A 6. héten történt A 6. héten történt A 6. héten történt