Hírek


Az 1. héten történt 
2019. január 07. 10:17
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten 53 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hét ember sérült meg, ketten pedig életüket vesztették.

Egy szelektív hulladékgyűjtő tüzéhez riasztották a tűzoltókat január elsején este Győrben a Kodály Zoltán utcában. A tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre értek és megfékezték a lángokat, amik így a többi kukára nem terjedtek át.  

A felerősödött, viharos szél miatt több esetben riasztották szerdán a tűzoltókat fakidőlésekhez, épületben keletkezett károkhoz. Lébényben a Fő utcában, Lébény és Tárnokréti között, Kapuvár-Öntésmajorban és  Mosonszentmiklóson fák dőltek az útra, illetve a bicikliútra. A lébényi és kapuvári hivatásos, valamint a lébényi és mosonszentmiklósi önkéntes tűzoltók eltávolították a forgalmi akadályt okozó fákat az útról. Kapuváron a Bercsényi utcában egy háztetőn a cserepeket, Győrben a Budai utcában pedig egy többszintes társasház ereszcsatornáját mozdított ki a szél a helyéről. A kapuvári és győri hivatásos tűzoltók a veszélyt jelentő tárgyakat eltávolították az épületekről.

Lesodródott az útról, árokba hajtott és felborult egy autó csütörtökön délután a 8507-es számú úton Jánossomorja közelében. A mosonmagyaróvári hivatásos és a jánossomorjai önkéntes tűzoltók áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelés után visszaállították kerekeire a kocsit. A balesetben nem sérült meg senki. 

Korlátnak ütközött egy személyautó az M85-ös autóút Csornáról Győr felé vezető oldalán pénteken este Ikrény térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt félpályán lezárták a forgalom elől. 

Szombaton délután halálos baleset történt a Győr és Bőny közötti, 8136-os számú úton, ahol két személygépkocsi ütközött. A balesethez riasztott győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a roncsok közül. A baleset során két ember életét vesztette, ketten megsérültek.  Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a helyszínelés idejére.

Vasárnap este a város hivatásos tűzoltóit Sopronba az Úttörő utcába riasztották, ahol egy sorház egyik kéményében izzott a lerakódott korom. A tűzoltók kitisztították a kéményt és a kazánt, valamint felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy ne használják a füstelvezetőt, amíg azt a kéményseprő felül nem vizsgálta. A lakók más módon is tudtak fűteni, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.