Hírek


A 48. héten történt 
2018. december 03. 12:12
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten 55 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során 14 ember sérült meg.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház pincéje Sopronban, a Fehér úton hétfő délután. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat és két gázpalackot is kihoztak az ingatlanból. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt egy gépkocsi motortere kedden este Győrben a Kálvária utcában. Az ott lévők porral oltóval megkezdték a tűz oltását, a város hivatásos tűzoltói pedig véglegesen eloltották a lángokat, majd visszahűtötték és átvizsgálták a járművet. Az eset során senki nem sérült meg.

Két személyautó karambolozott szerda este Sopronban, a Csengery utca és az Arany János utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. Mindkét autó sofőrjét kórházba szállították könnyebb sérülésekkel.

Árokba borult egy személyautó a 83-as főúton, Győrszemere közelében csütörtökön este. A győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd a helyszínelés után visszaállították azt kerekeire.  A balesetben egy ember könnyebben sérült, őt kórházba szállították.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül harminc négyzetméter alapterületű melléképület Sopronban a Balfi úton pénteken délután. A soproni hivatásos, valamint a nagycenki, fertőrákosi és hegykői önkéntes tűzoltók több vízsugárral fojtották el a lángokat. Az egységek kihoztak az épületből három propán-bután gázpalackot is, amiket nem ért hőhatás. A tűzeset során senki nem sérült meg.

Lehajtott az útról és a szántóföldön a tetejére borult egy személygépkocsi vasárnap reggel az 1-es főút 111. kilométere közelében, Gönyű határában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben nem sérült meg senki.