Hírek


Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő
2018. december 03. 10:18
Szén-monoxid-szivárgás gyanúja miatt riasztották a pannonhalmi hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltókat Sokorópátkára, egy Kossuth Lajos utcai családi házhoz vasárnap éjszaka.

 Az ingatlanból, ahol jelzett az érzékelő berendezés, előzőleg szén-monoxid-mérgezés gyanújával egy ember kórházba került. A tűzoltók a gázszolgáltatóval méréseket végeztek és a műszer a cserépkályha közelében kimutatta a mérgező gázt. Felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kályhát ne használják, amíg azt felül nem vizsgálják. A lakók más módon is tudtak fűteni, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, vízmelegítő készülékek, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek. A szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet. Szellőztessen rendszeresen, ellenőriztesse fűtőberendezését, kéményét!

Mindenki részére javasoljuk a szén-monoxid érzékelők beszerzését és beszerelését!

A szén-monoxid-érzékelők csak akkor tudják betölteni funkciójukat, ha megbízható típust szerzünk be, és azt a gyártó előírásainak megfelelő helyre és megfelelő módon telepítjük.