Hírek


Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem
2018. november 09. 13:01
Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Győrben az általános iskolás diákok továbbtanulását, szakmaválasztását segítő Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal koordinálásával szervezett rendezvényen a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskolával közösen vett részt a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a megyei tűzmegelőzési bizottság. A Bercsényi Középiskolában a közlekedés és a sport mellett, évek óta tanítanak belügyi rendészeti ismereteket és a végzős gyerekek közül többen is rendészeti pályát választanak, rendőrként, tűzoltóként vagy épp a büntetés-végrehajtásnál képzelik el jövőjüket. Így a mai napon a középiskola kiállító standjánál helyet kaptak a rendvédelmi szervezetek is. Kollégáink az egyetemi csarnok előtt kiállítottak egy gépjárműfecskendőt, a kiállításon pedig bemutattak egy tűzoltó védőruhát és sok tájékoztató szóróanyaggal készültek. Az érdeklődőknek tűzmegelőzési tanácsokat adtak, de figyelmeztették őket a fűtéssel kapcsolatos veszélyekre is, a gyerekeket pedig tájékoztatták arról, hogyan lehetnek tűzoltók. A kiállításon több ezer diák fordult meg, érdeklődve szervezetünk munkája iránt is.


 

Kapcsolódó képek:

Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem
>>> További képek a galériában <<<