Hírek


Oklevél átadással zárult a pedagógusok képzése
2018. november 08. 15:58
A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Központjával együttműködve, - idén már harmadik éve – sikeres pedagógusképzést szervezett, ahol a tanítók és tanárok katasztrófavédelmi és elsősegélynyújtási alapismereteket szereztek.

A pedagógusok a hasznos tudás mellett húsz kreditponttal is gazdagodtak, és a mai záró napon a felkészültségüket bizonyító igazolást is átvehettek, amit Sári Ákos tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese és Imre Mária a pedagógiai központ képzésért felelős munkatársa adott át részükre.

A húsz órás képzés során a résztvevők megismerkedtek a katasztrófavédelem rendszerével, a veszély- és katasztrófatípusokkal, a veszélyhelyzetben követendő magatartási szabályokkal, a lakosságfelkészítés, tájékoztatás, riasztás eszközeivel, módszereivel, a veszélyhelyzeti kommunikáció és magatartás szabályaival, az egyéni védőeszközök használatával, de kipróbálták a porral oltók használatát is.

A mai záró napon még újabb ismereteket szereztek a pedagógusok, hiszen délután elsősegélynyújtási és újraélesztési elméleti és gyakorlati órákat tartott részükre a győri mentőállomás munkatársa, Nagy Gergely. Az egészségüggyel kapcsolatos tudnivalók is nagyon hasznosak lehetnek majd mindennapjaik során.

A tanfolyamot elvégzett húsz pedagógus által az ismeretek, - amely polgári védelmi, tűzvédelmi, tűzmegelőzési és iparbiztonsági témakört is érintett, - eljut a diákokhoz, akik tanórai keretek között megszerezhetik azt az alapvető tudást, amely a mindennapi életben is előforduló veszélyhelyzetekben, váratlan események kapcsán segítségükre lesz.


 

Kapcsolódó képek:

Oklevél átadással zárult a pedagógusok képzése Oklevél átadással zárult a pedagógusok képzése Oklevél átadással zárult a pedagógusok képzése
>>> További képek a galériában <<<