Hírek


Megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló programsorozat
2018. november 06. 15:08
Győrben sajtótájékoztatóval nyitottuk meg a három napig tartó társasházak tűzvédelmét előtérbe helyező nyílt napokat.

A tájékoztatón elhangzott, hogy november 6. és 8. között minden nap 10 és 16 óra között a megye valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén várjuk a közös képviselőket, lakásszövetkezeti tagokat és minden érdeklődőt a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel. A rendezvény célja, hogy megelőzzük a háztartásokban keletkező tüzeket, illetve növeljük a társasházban élők biztonságát.

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Bakcsányi Péter tűzoltó alezredes a győri tapasztalatokról számolt be a mai sajtótájékoztatón. A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta, hogy a szakemberek célja soha nem a bírságolás, hanem azáltal, hogy a lakóközösségek megismerik és betartják a tűzvédelmi szabályokat, ők maguk tesznek saját és családjuk biztonságáért. Győrben a társasházakban az elmúlt években javulás érzékelhető, kirívó szabálytalanságokat nem tapasztaltak kollégáink. Egyre több közös képviselő saját felelősségét is érzi e-téren, hogy betartassa a szabályokat. Ennek ellenére akadnak még javítandó területek, több helyen találhatók még folyosóra kitett tárgyak, amelyek akadályozzák egy esetleges tűz esetén a menekülést, illetve a tűzoltói beavatkozást is. Az alezredes hangsúlyozta a különböző funkciójú helyiségek rendeltetésnek megfelelő használatát is.

A kirendeltség vezetője a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a rendezvény fő célja a társasházakban élők biztonságának javítása, a tüzek megelőzése, és arra biztatott mindenkit, hogy ha kérdése, vagy kétsége van a társasházak tűzbiztonsága terén, bátran tegye fel a három nap során, a megyénkben található katasztrófavédelmi kirendeltségek valamelyikén.


 

Kapcsolódó képek:

Megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló programsorozat Megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló programsorozat Megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló programsorozat
>>> További képek a galériában <<<