Hírek


Megyénkből is indultak az országos bajnokságon
2018. október 06. 14:18
Az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők a IV. „PUMP&RUN” Országos Bajnokságra, hogy ismét meghódítsák a kecskeméti Vízmű-dombot és teszteljék teljesítőképességük határait. A résztvevőknek jól átgondoltan kellett megtervezniük a nem mindennapi feladatok végrehajtását. Mind a női, mind a férfi versenyzők igen felkészülten, edzetten és harcra készen érkeztek az október negyedikén, Kecskeméten tartott megméretésre.

Az erőpróba első része a maximum ismétlésszámra törekvő fekvenyomásból (PUMP), második része pedig a teljes védőfelszerelésben egy gyorsan emelkedő dombra való felfutásból (RUN) állt. A fekvenyomás versenyszámot a nőknek huszonöt kilogrammos, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomó padon kellett teljesíteni. A fekvenyomás befejezése után öt percen belül teljes védőfelszerelésben (bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben), hátukon acélpalackos légzőkészülékkel, és két tömlővel a kézben álltak a futás rajtjához, és vágtak neki a hétszáz méteres pályának. Egy háromszázötven méteres sík és egy szintén háromszázötven méteres emelkedő szakasz várt a versenyzőkre, körülbelül ötven méter szintkülönbséggel. A védőfelszerelés összsúlya, amellyel a távot teljesíteni kellett, megközelítette a harminc kilogrammot, a tömlők pedig még plusz tíz kilogrammot jelentettek. Ezt a nem mindennapi kihívást az országból több mint félszázan – nők és férfiak egyaránt – teljesítették.


Győr-Moson-Sopron megyéből három tűzoltó, Gaál László, Turi-Draskovics Erik és Siska Odett vett részt az erőt próbáló versenyen, mindhárman szépen teljesítettek. 

Gaál László korosztályában a 11., Turi-Draskovics Erik a 6., a hölgyek között Siska Odett a 2. helyen végzett. 


 

Kapcsolódó képek:

Megyénkből is indultak az országos bajnokságon Megyénkből is indultak az országos bajnokságon Megyénkből is indultak az országos bajnokságon