Hírek


Erdészeti kiállításon a tüzek megelőzéséről és a környezetvédelemről
2018. szeptember 14. 09:07
Szeptember 13-án ismét megnyitotta kapuit immáron 10. alkalommal Sopronban az InnoLignum Sopron 2018 - Erdészeti és Faipari Kiállítás és Szakvásár.

A Novomatic Arénában és környékén tartott rendezvényen a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzmegelőzési Bizottság is képviseltette magát. Az „ELŐZD MEG AZ ERDŐTÜZET!” és a „NE GYÚJTSA, GYŰJTSE!” kampányainak szimbólum mondatai helytállóak voltak a helyszínen, hiszen az erdészeti kiállításhoz és a fa felhasználásához szorosan kapcsolódik a tűzmegelőzés és a környezetvédelem kérdésköre. Kollégáink ráirányították a résztvevők figyelmét az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésének fontosságára, a fűtés veszélyeire, a kémény és lakástüzek megelőzésére, valamint a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem kapcsolódási pontjaira.

A tűzoltók a rendezvényen kiállították és bemutatták a Mercedes Unimog „erdőtüzes” gépjárművet is, amely speciális felépítményével és terepjáró képességével az erdőtüzek oltásában nagy segítséget nyújt az esetleges beavatkozások során. A helyszínen figyelemfelhívó kisfilmeket vetítettek kollégáink, valamint a tüzek megelőzésére figyelmeztető és a szelektív hulladékgyűjtésre felhívó szórólapokat is adtak az érdeklődőknek.

A kiállításon résztvevők szép számmal nézelődtek a tűzoltók standjánál, így a rendezvényen sokak figyelmét sikerült ráirányítani a tűzesetek megelőzésére és környezetünk védelmére.

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Erdészeti kiállításon a tüzek megelőzéséről és a környezetvédelemről Erdészeti kiállításon a tüzek megelőzéséről és a környezetvédelemről Erdészeti kiállításon a tüzek megelőzéséről és a környezetvédelemről