Hírek


A 26. héten történt
2018. július 02. 11:30
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolc ember sérült meg.

Hétfő délben a soproni hivatásos tűzoltókat egy liftbe szorult emberhez hívták a Frankenburg útra. A tűzoltók a második emeleten elakadt lift ajtaját károkozás nélkül kinyitották és kisegítették a személyt, akinek nem esett baja. 

Szerda kora hajnalban összeütközött négy autó az M1-es autópálya 169-es kilométerszelvényében a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben nem sérült meg senki.

Sopronban, a Vas Gereben utcában egy sporttelep három köbméteres konténerében falevelek, kerti hulladékok égtek szerda délben. A helyi hivatásos tűzoltók gyorsan elfojtották a lángokat.

Kamionnak ütközött, majd szalagkorlátnak csapódott egy kisbusz csütörtök délelőtt Győr térségében, az M1-es autópálya 113-as kilométerszelvényénél. A kamion vezetője nem sérült meg, a kisbuszban utazó ember azonban a jármű roncsai közé szorult. Őt a győri hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a járműből. A sérültet mentőhelikopter szállította el a helyszínről. A műszaki mentési munkálatok idején a forgalom a leállósávban haladt, a sérült elszállításának idejére azonban a sztráda érintett szakaszát  a forgalom elől elzárták.

Letört és épületre, valamint villanyvezetékre dőlt egy fenyőfa teteje péntek délután Acsalagon. A csornai hivatásos tűzoltók és a bősárkányi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai az áramszolgáltató munkatársaival közreműködve motoros láncfűrésszel eltávolították a fa letörött részeit. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött érintőlegesen vasárnap délelőtt az 1-es főúton, Mosonszentmiklós közelében. Az egyik autó az út menti búzatáblába hajtott, a másik az úttesten maradt. A lébényi hivatásos tűzoltók és a mosonszentmiklósi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket. A balesetben senki sem sérült meg.