Hírek


Előzzük meg a szabadtéri tüzeket!
2018. június 28. 12:54
A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít a megelőzési tevékenységre, így a nyári időszakban a szabadtéri tüzek megelőzésére hívjuk fel a figyelmet.

A nyári szünetben, szabadság alatt sokan kirándulnak, különböző szabadtéri, kerti programot, szalonnasütést is betervezve. Fontos, hogyha tüzet gyújtunk tisztába legyünk a tűzgyújtás szabályaival.

Igazgatóságunk plakátok, szóróanyagok segítségével is felhívja a figyelmet a szabályokra, amiket kollégáink az elmúlt hónapokban közintézményekben, busz és vonat állomásokon, közösségi létesítményekben helyeztek el, hogy mindenkihez eljussanak a megelőzést segítő információk.  A felhívások, amelyek a gyermekekhez is szólnak, az alábbi képeken is olvashatóak, de ezek mellett is mindenkit odafigyelésre intünk!

 

Szabadtéri tűzgyújtás előtt az alábbiakkal kell tisztában lenni:

  1. Tűz soha nem hagyható felügyelet nélkül.

  2. Legyen a közelben megfelelő mennyiségű oltóanyag (víz, homok, tűzoltókészülék).

  3. Gondoskodni kell a tűz irányításához szükséges kézi szerszámról (gereblye, lapát, vasvilla).

  4. Feltámadó szél esetén azonnal el kell oltani a tüzet!

  5. Belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt a települési önkormányzat rendeletben szabályozza. Amennyiben nincs ilyen rendelet, tilos az égetés.

  6. Az önkormányzati rendeletek meghatározzák az égetés napját vagy napjait, valamint az időkeretet is. Más időpontban a tűzgyújtás tilos!

  7. A külterületi tarlóégetést és vágott növények égetését a munkálatok előtt tíz nappal engedélyeztetni kell a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel.

  8. Baj esetén hívja a 112-es segélyhívó számot és kérje a tűzoltók segítségét.

Odafigyeléssel megelőzhetőek a szabadtéri és erdőtüzek!


 

 


 

Kapcsolódó képek:

Előzzük meg a szabadtéri tüzeket! Előzzük meg a szabadtéri tüzeket! Előzzük meg a szabadtéri tüzeket!
>>> További képek a galériában <<<