Hírek


Hatalmas eső zúdult megyénkre
2018. június 14. 08:43
Tömegesen érkeztek tegnap kora este óta a károkkal kapcsolatos bejelentések a Győrre, Ikrényre és Rábapatonára lecsapó vihar és az azzal járó nagy mennyiségű eső miatt.
Több mint 200 bejelentés érkezett a Győr-Moson-Sopron megyei műveletirányítási ügyeletre. Ikrényben először a viharos szél miatti kidőlt fák, majd a hirtelen lezúduló eső okozta károk miatt kérték a tűzoltók segítségét. Győrben és környékén egész városrészeket, utcákat öntött el a lezúduló víz, főként pincéket, alagsorokat elárasztó, nagy mennyiségű csapadék miatt riasztották a tűzoltókat. Kazánokat, elektromos berendezéseket, autókat veszélyeztetett az esővíz.  A győri, pannonhalmi, csornai és lébényi hivatásos tűzoltók mellett a környékbeli önkéntes tűzoltók is segítettek a károkat felszámolni, hajnali háromig dolgoztak folyamatosan a szivattyúk elsősorban Győrben és környékén. Többek között a kórház alagsorába is beömlött a víz, ahol az elektromos kapcsolószekrényt veszélyeztette a felgyülemlett csapadék. A hivatásos és a győrújbaráti önkéntes tűzoltók  több szivattyú egyidejű működtetésével, hatékonyan és gyorsan avatkoztak be, így a kórház működésében a káresemény miatt nem volt fennakadás.  A belvárosi Baross útról 10 ember rokonokhoz költözött, mert a lakásba befolyt nagy mennyiségű csapadék miatt átmenetileg lakhatatlanná vált otthonuk.
A mai napon is érkeznek még az esőzéssel kapcsolatos bejelentések, a tűzoltók folyamatosan számolják fel a káreseményeket.
 
képek: Győrújbarát ÖTE

 

Kapcsolódó képek:

Hatalmas eső zúdult megyénkre Hatalmas eső zúdult megyénkre Hatalmas eső zúdult megyénkre