Hírek


Aratási értekezlet
2018. június 11. 13:57
A Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen június 11-én „A mezőgazdasági termények betakarítási munkáinak tűzvédelme” címmel aratási-, tűzmegelőzési konferenciára került sor.

A konferencián mezőgazdasági vállalkozók, gazdálkodók, önkéntes tűzoltó egyesületek vezetői és a Tanulmányi Erdőgazdaság ZRT. képviselője vettek részt.

A konferencia fő témája a nyári betakarítással kapcsolatos gépszemle és aratási munka tűzvédelmi előírásai, a növénytermesztéssel kapcsolatos veszélyes anyagok jelenléte (szállítása, tárolása), a lebiztosított erő és munkagépek bevethetősége és fontossága volt.

A megjelentek figyelmét a szakemberek felhívták a szabadtéri tűzesetek megelőzésével kapcsolatos feladataikra és a tűzoltói beavatkozások során, különleges esetekből adódó nehézségekre. A résztvevőket tájékoztatták a külterületi, belterületi szabadtéri tűzgyújtás, valamint az erdőterületeken végzett tűzveszélyes tevékenység szabályairól is.

A konferencia végén konzultációra került sor, ahol az aktuális témával kapcsolatos kérdésekre a résztvevők választ kaptak.


 

Kapcsolódó képek:

Aratási értekezlet Aratási értekezlet Aratási értekezlet