Hírek


A 19. héten történt
2018. május 14. 10:53
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvannégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenöt ember sérült meg.

Kétszintes családi ház egyik földszinti helyiségében keletkezett tűz hétfő délután a soproni Huszár utcában. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. Az eset során senki nem sérült meg és a ház felső szintje sem károsodott.

Lakóházként használt hétvégi ház kapott lángra Győrben, a Csillagfürt utcában kedd délelőtt. A tűzhöz a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, azonban addigra már teljes terjedelmében égett a faház, veszélyeztetve a mellette álló épületeket is.  Az oltás során az égő házból egy gázpalackot is kihoztak, majd visszahűtöttek a tűzoltók. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a szomszédos épületekre. A tulajdonos időben el tudta hagyni az  égő házat, nem sérült meg. 

Kigyulladt egy mosógép a lébényi iskola étkező épületének öltözőjében szerdán kora délután. A lébényi hivatásos és önkéntes tűzoltók percek alatt eloltották a pár négyzetméteren felcsapó lángokat. Az étkező füsttel telítődött, átszellőztetésének idejére az ott tartózkodó hatvan gyermek és hat felnőtt elhagyta az épületet. A tűzesetnél senki nem sérült meg.

A csütörtök délutáni zivatar miatt a soproni Vas Gereben utcában és az Ógabona téren kellett vizet szivattyúzni a hivatásos tűzoltóknak a családi házak pincéjéből, ahol autót és berendezési tárgyakat veszélyeztetett a közel egy méter magasan álló víz. A soproni Árpád utcai régészeti feltárásnál a kutatógödrök is megteltek vízzel. A régészeti tárgyakat veszélyeztető, egy méter magasan álló vizet szivattyúval távolították el a soproni hivatásos tűzoltók.

Péntek délután egy mosonmagyaróvári családi ház konyhájában kigyulladt a mosogatógép. A tűz a konyhabútorra és a szeméttárolóra is átterjedt. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, majd átszellőztették a házat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fának csapódott és az úttestre borult egy személyautó a 86-os főút 152-es kilométerénél, Csorna és Bősárkány között szombat este. A balesethez a csornai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik elvégezték a műszaki mentést, áramtalanították és kerekeire állították, majd az út szélére vontatták a járművet. Az autóban utazó egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Vasárnap délután két személyautó ütközött Balf településen. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és felitatták a kifolyt hűtőfolyadékot. Az autókban összesen négyen utaztak, őket könnyű sérüléseikkel a mentők kórházba szállították.


 

Kapcsolódó képek:

A 19. héten történt A 19. héten történt A 19. héten történt
>>> További képek a galériában <<<