Hírek


Rengeteg szép alkotás érkezett, kihirdettük az alkotói pályázat megyei győzteseit
2018. május 11. 12:32
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság idén is alkotói pályázatot hirdetett az óvodások, általános iskolások és középiskolások részére.

A pályázaton az alkotások központi témája idén is a tűzvédelem volt. A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. Ezt  egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett bemutatni. A megyei alkotói pályázat védnöke Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató volt, aki egyben a megyei tűzmegelőzési bizottság elnöke is. A beérkezett pályaműveket bírálóbizottság zsűrizte, amelynek elnöke Gecsei Kolos a Kazinczy Ferenc Gimnázium mesterpedagógusa volt.

Pályázati felhívásunkra az egész megyéből nagyon sok diák és kisgyermek jelentkezett, összesen 216 alkotás érkezett. Rajz kategóriában készítették a legtöbb munkát a gyerekek, összesen 207 pályamunka érkezett az igazgatóságra. Az alkotások közül  104 óvodás korosztálytól és 112 db  az általános iskolás korú gyerekektől érkezett. Ezen kívül egyéb kézműves alkotás kategóriában 5 igazán kreatív alkotás érkezett, illetve 2 mesét és 2 verset is írtak pályázati felhívásunkra a gyerekek.

A legtöbb pályamunkát beküldött óvoda, illetve iskola elnyerte a legkreatívabb óvoda 2018. címet, illetve a legkreatívabb iskola 2018. címet.

Megyénkben a legtöbb pályamunkát a Győri Bisinger Óvoda nyújtotta be, az iskolák közül a legtöbb pályamunkát a Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola küldte. Ők lettek megyénkben a legkreatívabb óvoda és iskola ebben az évben. Ez a cím együtt jár az óvodában, iskolában tartandó tűzoltási bemutatóval és tűzvédelmi oktatás megtartásával, amelyet a hivatásos tűzoltóság tagjai fognak megtartani, egy előre leegyeztetett időpontban.

A nyertes művekért járó megyei díjak átadására ma került sor igazgatóságunkon, ahova a legkisebbek szüleikkel, a nagyobbak felkészítő tanáraikkal érkeztek.

Az eredmények és díjak átadása mellett Báner Attila tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes megköszönte a gyerekek kreatív munkáját, s örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan rajzoltak a tűzoltókról, ábrázolták a tűzoltói munkát.

Az alábbi eredmények születtek:

Óvodás korcsoport:

VI. helyezett: Csabai Hanga

V. helyezett: Császár Kata

IV. helyezett: Szuhai Szonja

III. helyezett: Szilágyi Samu

II. helyezett: Iváncsics Emma és Iváncsics Barnabás

I. helyezett: Kelemen Borbála
 

Szabadkézi rajz kategória 6-10 éves korcsoport:

III. helyezett: Szitás Lara Amina

II. helyezett: Kovács Luca

I. helyezett: Benki Bendegúz

Szabadkézi rajz kategória 11-14. éves korcsoport:

III. helyezett: Takács Emil

II. helyezett::Lengyel Zsófia

I. helyezett: Luksa Laura

Egyéb kézműves alkotás kategória, 6-10 éves korcsoport:

III. helyezett: Gál Dániel

II. helyezett: Császár Nóra

I. helyezett: Csöregi Anna

Vers kategória, 11-14 éves korcsoport:

II. helyezett: Lengyel Valentina

I. helyezett: Bognár-Benedek Sára  - a vers  itt megtekinthető

 Mese Kategória, 11-14 éves korcsoport

II.helyezett: Prikler Márk

I. helyezett: Bérci Dorka   -  a mese itt megtekinthető

Minden kategóriában és korcsoportonként az első helyezett pályaművek az országos versenyen is szerepelnek egyben.

Az országos díjátadóra majd május 25-én a Fővárosi Nagycirkuszban (1146 Budapest, Állatkerti körút 12/a.) kerül sor. Az országos verseny nyertese családjával együtt egy balatoni nyaraláson vehet részt, a további nyertesek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak.

Szurkolunk a Győr-Moson-Sopron megyei első helyezetteknek, hogy jó eredményt érjenek el az országos versenyen is, és gratulálunk a nyerteseknek.


 

Kapcsolódó képek:

Rengeteg szép alkotás érkezett, kihirdettük az alkotói pályázat megyei győzteseit Rengeteg szép alkotás érkezett, kihirdettük az alkotói pályázat megyei győzteseit Rengeteg szép alkotás érkezett, kihirdettük az alkotói pályázat megyei győzteseit
>>> További képek a galériában <<<