Hírek


A 15. hét eseményei
2018. április 16. 09:35
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenkilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg.

Hétfőn több helyen is szabadtéri tűzhöz riasztották a megye tűzoltóit. Délelőtt a lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat a károlyházai vasútállomás közelébe riasztották, ahol a sínek mellett égett a bozótos. Kora délután a soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltókat Fertőrákosra, a Kőbánya sorra riasztották, ahol körülbelül százötven négyzetméteren száraz fű és bokrok égtek. Kora délután a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltókat Mosonmagyaróvár és Kimle közé riasztották, ahol a vasúti töltésen égett a száraz fű mintegy háromszáz méteres szakaszon. Később a soproni hivatásos tűzoltókat Sopronba a Fehér útra riasztották, ahol közel ezer négyzetméteren gyulladt ki a bozótos.  Az esti órákban a győri hivatásos és a koroncói önkéntes tűzoltók Koroncóra az Árpád út mögötti területre vonultak, ahol több helyen összegyűjtött avarkupac égett. A győri tűzoltók ezt követően Vámosszabadira vonultak, ahol a Temető út közelében összehordott fakupac parázslott. A tűzoltók mindegyik helyszínen rövid időn belül elfojtották a lángokat.

Lámpaoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Győrben kedden este, a Mészáros Lőrinc utca és a Mester utca kereszteződése közelében. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a kocsit, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki.

Szerdán délelőtt a pannonhalmi hivatásos tűzoltókat Győrságra a temető közelébe riasztották, ahol mintegy tíz négyzetméteren kigyulladt az árokpart. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal gyorsan elfojtották a lángokat.

Csütörtökön a tűzoltók ismét több szabadtéren keletkezett tűzhöz vonultak. Délután a győri hivatásos tűzoltókat Győr-Sáráspusztára riasztották, ahol a tévétorony közelében mintegy száz négyzetméteren száraz fű, gaz égett. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat. A soproni hivatásos tűzoltókat Sopron és Balf közé riasztották, mert a pihenőkereszt közelében meggyulladt a száraz aljnövényzet, növényi hulladék. A tűzoltók néhány perc alatt eloltották a lángokat. Az esti órákban a győri hivatásos tűzoltók Győr és Győrújfalu közé, a Mosoni Duna partjára vonultak, ahol villámcsapás következtében meggyulladt egy fa és a körülötte lévő növényzet. A tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat.

Kisebb tűz keletkezett pénteken délután Győrben egy társasház kilencedik emeleti lakásának konyhájában. A Kovács Margit utcai ingatlanban a konyhabútor gyulladt meg körülbelül egy négyzetméteren. A városi hivatásos tűzoltók a közművek elzárását követően rövid időn belül eloltották a lángokat. A füst egy tizedik emeleti lakásba is átterjedt. Az épületet részlegesen kiürítették, de a ház átszellőztetése után a lakók visszatérhettek otthonukba. A mentők egy lakót megfigyelésre kórházba szállítottak.

Kigyulladt egy kisbusz szombaton reggel Sopronban egy parkolóban a Fenyő téren. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet és eloltották a lángokat. Az egység visszahűtötte a gépkocsi belső terét.

Vasárnap délben két személyautó ütközött össze Győrben, a Zemplén utcában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat és felitatták az úttestre folyt olajat. A mentők a baleset két könnyű sérültjét kórházba szállították.