Hírek


Gyakorlat a mosonmagyaróvári várban
2018. április 12. 12:40
Az éves munkaterv alapján a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat folyamatosan szervez gyakorlatokat a hivatásos és önkéntes tűzoltók részére.

A füsttel telített térben történő tájékozódás, a személyek felkutatása, folyamatos gyakorlást igényel, ezért április 11-én a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltóknak a mosonmagyaróvári vár pincerendszerében tartottak gyakorlatot. A pincerendszer egy füstgép segítségével füsttel telítődött, ahova egy mentendő személyt és különböző tárgyakat rejtettek el, amit a tűzoltó egységeknek meg kellett találni, majd felhozni, ezután pedig a keletkezett tüzet eloltani. A pincébe való lehatolás sugárfedezet mellett kötélbiztosítással történt, amit a biztonsági tiszt felügyelt. A tűzoltók a gyakorlat során nagy hangsúlyt fektettek a védőfelszerelések megfelelően használatára, a taktikai elveket jól alkalmazták, közben gyakorolták a füstben való tájékozódást, az életmentést, a tűzoltást, a rádióforgalmazást.

A gyakorlaton elsajátított ismereteket a tűzoltók majd valós helyzetekben tudják alkalmazni, ezzel elősegítve a beavatkozás hatékonyságát.


 

Kapcsolódó képek:

Gyakorlat a mosonmagyaróvári várban Gyakorlat a mosonmagyaróvári várban Gyakorlat a mosonmagyaróvári várban
>>> További képek a galériában <<<