Hírek


Ifjúsági katasztrófavédelmi versenyek helyi fordulói
2018. március 26. 10:48
A múlt héten Mosonmagyaróváron és Sopronban sikeresen lezajlottak az ifjúsági katasztrófavédelmi versenyek helyi fordulói, melyeket a kirendeltségek munkatársai a tűzoltó laktanyákban rendeztek.

A mosonmagyaróvári versenyre 14 általános iskolai és 7 középiskolai csapat nevezett, az általános iskolás csapatok közül a tavalyi évben az országos versenyt megnyerő Somogyi József Általános Iskola (Ásványráró) versenyen kívül indult, mivel a csapat az előző évi győzelmével már bejutott a 2018. évi országos versenyre, mint címvédő. 

Nyolc állomáson kellett bizonyítaniuk a gyerekeknek, a Magyar Vöröskereszt és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság is segítette a verseny rendezését és sikerét. A feladatok között szerepelt katasztrófavédelmi ismeretek és térképismeri teszt, kitelepítési csomag összeállítás, mentőkötél felszedés, tűzoltó sugár szerelés, nyúlgát építés, buzgár elfogás, de  a fiatalok elsősegély ismereteit és KRESZ ismereteit is felmérték. 

Az általános iskolás eredmények: 

1. Dr. Batthyány-Strattmann László Ált. Isk. (Dunakiliti) "SZOMJOLTÓK" csapata

2. Dr. Batthyány-Strattmann László Ált. Isk. (Dunakiliti) "TÖMLŐ TÖLTŐK TÁRSASÁGA" csapata

3. Éltes Mátyás EGYMI (Mosonmagyaróvár) "VIHAR" csapata

Középiskolások eredményei:

1. GYMSZ Hunyadi Mátyás Szakgim. és Szakközépisk. "VÉRALAÁFUTÓK" csapata

2. GYMSZ Hunyadi Mátyás Szakgim. és Szakközépisk "TÜZES BRIGÁD" csapata

3. GYMSZ Hunyadi Mátyás Szakgim. és Szakközépisk "TŰZREVALÓK" csapata

 

Sopronban az ifjúsági versenyre 8 általános iskolai és 8 középiskolai csapat nevezett, a szervezők örültek, hogy olyan iskolából is neveztek és ügyesen versenyeztek a fiatalok, akik korábban még nem szerepeltek a katasztrófavédelmi versenyeken. A verseny sikeres lebonyolítását a tűzoltó kollégák mellett a helyi rendőrség is segítette. Sopronban is több állomáson, elméletben és játékos feladatokon keresztül gyakorlatban is bemutatták katasztrófavédelmi ismereteiket a diákok. 

Általános iskolás eredmények:
1. Tóth Antal EGYMI "Lánglovagok" csapata
2. Zsirai Általános Iskola II.-es csapata
3. Fertőszentmiklósi Általános Iskola "Tűzgolyók"csapata

Középiskolai eredmények:
1. Zsira Középiskolás csapata
2. Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskola csapata
3. Soproni Széchenyi István Gimnázium "SZIG-es minjonok" csapata

Az első helyezést elért csapatok április 12-én a megyei döntőn mérhetik össze tudásukat a többiekkel saját korosztályukban.

Gratulálunk a diákoknak!

 


 

Kapcsolódó információk: