Hírek


A 10. hét eseményei
2018. március 12. 09:19
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenkét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Március 5-én hétfőn reggel a győri hivatásos tűzoltókat Győrbe a Soproni utca egyik első emeleti lakásához riasztották, ahol egy beteg emberhez nem tudott gondozója bejutni. A tűzoltók befeszítették az ajtót és beengedték a mentőszolgálatot és a gondozót a sérülthöz.

Kedden délelőtt kigyulladt egy személyautó motortere a 85-ös főúton Ikrény közelében. A győri hivatásos tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Négy gépkocsi ütközött össze Győrben szerdán délelőtt, a Győri út és a Malom út kereszteződésében. Az autókban összesen öten utaztak, közülük hárman könnyebben megsérültek a balesetben. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos járműveket, amelyek félpályás forgalmi akadályt okoztak az érintett útszakaszon.

Betonpillérnek csapódott csütörtökön délben egy gépkocsi Győr-Moson-Sopron megyében, a 82-es főút Veszprémvarsány és Bakonyszentkirály közötti szakaszán. A balesethez a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrs és a kisbéri katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járművet és feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy beszorult sérültet a kocsiból. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A sérültet mentőhelikopter szállította kórházba.

Lángra kapott egy lángossütőként üzemelő lakókocsi pénteken délelőtt Vitnyéd határában, a 85-ös főút mellett. A tűzhöz a kapuvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat, miközben két gázpalackot is kihoztak a lakókocsiból. A felforrósodott palackokat visszahűtötték, sérülés nem történt.

Vasárnap késő délután a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltókat Lipót és Hédervár közé riasztották, ahol a kanálisparton meggyulladt a nádas. A tűz oltását a lipóti és a hédervári önkéntes tűzoltók kezdék meg, a hivatásos egységek az utómunkálatokat végezték el. A tűz körülbelül ezer négyzetméteren pusztított a kanális mindkét partján.

 


 

Kapcsolódó képek:

A 10. hét eseményei A 10. hét eseményei